Foto: Cecilie Andrea Torp

Til tonene av Velvet-klassikeren Sunday Morning kommer folk ruslende inn på gresset foran Amfiet. Før de vet ordet av det, brytes de fine tonene av voldsomt gitarøs. Hva skjer? Slapp av, det er bare Erlend og bandet hans som starter opp Exit The Dragon.

Bandet har fått med seg Hanne Kolstø på vokal og tamburin, og det er et temmelig lurt trekk. Låten Når Alt Har Ordna Seg får faktisk et løft av hennes medvirkning, en mektig låt blir enda mektigere. Og jeg har selvsagt ikke glemt bandet: Gunnar Sæter på trommer, Julie Falkevik på keys, Mattias Hellberg på gitar og Per Jørgensen Tobro på bass gjør en formidabel jobb bak og ved siden av Erlend.

Etter Når Alt Har Ordna Seg tar Ropstad seg tid til å prate litt med oss: «Faen så godt det er å se dere! Trekk fram til scenen, æ love å ikke crowdsurfe, det e nok av 50-årige musikere som gjør det!» Så bare øser bandet på med Her Om Natta. Ingen grunn til for lange pauser!

Gamle Sammen får Ropstad oss til å synge med. Etterpå får vi skryt for god innsats: «You’re good!» Ellers er man redd for at han skal ødelegge den svarte SG-en sin sånn som han hamrer løs på den. Særlig på låten Vi Er De Siste.

Det nærmer seg slutten på konserten, og hva får vi? Jo, to av de beste norske låtene som er laget, vegg-til-vegg. Det starter med Som Om Jeg Nesten Ikke Fins. Den går rett over i Det Store Blå. Fantastisk!

Den aller siste låten er selvsagt Natta Som Er Over Nå, og med det er konserten også over. Vi forlater gressteppet foran Amfiet, svette og lykkelige.

Fins det et tøffere norsk rockband enn det Erlend Ropstad fronter akkurat nå? Jeg vil driste meg til å svare et rungende «nei!» på det spørsmålet, for maken til øs og tøffe låter skal du lete lenge etter! Jeg har sett Ropstad flere ganger live, bl.a. på Øya i 2016, men konserten på Amfiet overgår det meste. Riktignok gjorde han en kanonopptreden på Rockefeller i høst, men da var lyden ikke helt optimal. Det var den i dag, og da er det bare å la låtene og gitarøset dra deg med inn i Ropstad sitt steintøffe musikalske univers.Erlend Ropstad sin hjemmeside