Foto:Anna Lerheim Ask/Øyafestivalen

Sophie Allison, bedre kjent under artistnavnet Soccer Mommy slapp i fjor en av årets aller sterkeste utgivelser med albumet Clean. Naturligvis følges man opp med hype og turnévirksomhet, og endelig sto også Norge på blokka. Norge var tilfeldigvis også deres siste stopp på turnéen, og med ferieplanene tilsynelatende klare, skinte det nok litt igjennom at det var en sliten artist som skulle presentere låtene sine.

Det trøkkes godt til allerede fra starten med en hardtslående intro, før vi får servert godlåter på løpende bånd. De tidlige utgivelsene Henry og Try åpner ballet før vi får servert en håndfull låter fra nevnte Clean. Skivas aller sterkeste kutt Your Dog er et naturlig høydepunkt, men den mangler litt trøkk for å gjøre det så minneverdig som en skulle ønske. Skivas roligste og såreste kutt Blossom dras på sin side opp mot slutten, noe som funker veldig godt. Lucy, en låt vi fortsatt venter på at skal slippes, var samtidig noe uinteressant, men det går seg kanskje til når en blir ordentlig kjent med låta i konteksten av et nytt album.

Soccer Mommy har en naturlig sjarm, og hun synger meget flott, men det er en eim av skuffelse å spore. Det hele gikk veldig på autopilot, og partier som skulle være store høydepunkt ble litt flate. Nevnte Blossom, samt avslutningen i Scorpio Rising er hederlige unntak. En klubbkonsert med et lengre sett og en mer intim atmosfære hadde nok hevet opplevelsen betraktelig, men foreløpig får vi nøye oss med å ha fått nye hennes såre låter i Tøyenparken. Det funka fint det og.