Foto: Maja Brenna


Det nye superbandet The Needs bestående av Maciek Ofstad (Kvelertak), Bendik Brænne, Mattis Brænnes, Nils Jørgen Nilsen (Honningbarna) og Knut-Oscar Nymo(Oslo Ess ++) spiller duggfrisk powerpop som gjør seg godt i sola.

Heldigvis for publikum så er det steikende sol når The Needs spiller, og selv om de er først ut på fredagen er det allerede en god del fremmøtte. Dermed var det ikke nødvendig med samples av latter og jubel, selv om det skaper grunnlag for mye tørr humor fra scenen.

Spilleglede og entusiasme oser gjennom bandet, og den lettbeinte musikken kombineres med humor som dog er litt hit and miss. Akkurat det dekkes imidlertid fint over av sjarmen til bandet.

Som Kvelertak stiller The Needs med tre gitarister, noe som skaper både god trøkk og ikke minst åpner for gitarsoloer i hytt og pine. Med tanke på hvem som spiller i bandet er det heller ikke så overraskende at det låter bra. Med uhorvelige mengder sjarm og solid spilling er det lett å kose seg når bandet står på scenen.

The Needs er rett og slett et perfekt festivalband som startet Øyafestivalens tredje dag på best mulig måte for dem som hadde klart å komme seg opp.