Foto: Helge Brekke

Girl In Red er 20 år unge Marie Ulven fra Horten. Hun er regnet som et av de største talentene i Norge. Hun er også et friskt pust på den norske indiescenen, og representerer noe nytt og annerledes.

Girl In Red sier allerede fra start i fra om at hun er syk og har feber, men spiller likevel. Til tross for formen hennes. starter konserten friskt med poppunkerne Girls og 4am. Det er fengende og skeivt. Summer Depression ble sluppet under By:Larm i år. Samme sted vant hun «årets stjerneskudd», et stipend på 500.000kr. Låta er litt roligere enn de to første, men leveres med godt med energi. Ulven roer det enda litt mer ned med den gitardrevne balladen I'll Die Anyway. Gitaren er fjong og melodien fin.

Marie Ulven har en rå og uskolert stemme. Det passer til hjembyen, punkebyen Horten og hennes tøffe stil. Hun sender en takk til hjembyen i forbindelse med I Need To Be Alone. En koselig poplåt med ikke fullt så koselig tekst. Som under flere andre artister på Øya, spesielt på Vindfruen, er det altfor mye prating under konserten. Under en ellers litt traust låt, hopper Ulven ned fra scena, og spiller foran første rad med publikum. Hun blir fort anpusten og synger ikke bra når hun hopper opp og ned. Hun finner ut at hun har for lite lyd i vokalen ut, og gir på jovialt vis beskjed om det: «Øy lydmann! Det er jeg som er stjerna her, asså». We Fell In Love In October er en grei indiepoplåt. Etter den må gitaren stemmes. Mange artister ville blitt stressa av det under en så stor konsert, men hun småprater seg lett gjennom det.

De fleste låtene til Girl In Red har en streit vers – refreng – vers oppbygning, uten så mye sprell. På Watch You Sleep viser hun at hun kan bygge låta opp så den progressivt nærmer seg klimaks. En fin låt med lekkert gitarspill som er en favoritt både hos henne selv og her i gården. Før Ulven spiller hitlåta Dead Girl In the Pool, må hun nevne at Billie Eilish liker denne. Det er stort å bli lagt merke til av en som selv er fan av. «Billie Eilish eier hele verden», påstår hun. Låta er fin og fengende med et godt driv. Under låta danser folk fra brenn. og Safario på scenen med badeleker, før de hiver dem ut blant publikum. Det er et så festlig innslag at publikum holder kjeft i et par sekunder, for en gangs skyld.

Girl In Red sier at hun har spart den mest kjente låta til slutt, for det er visst sånn det skal gjøres. I Wanna Be Your Girlfriend er en av hennes beste låter. Bandet er litt villere enn før i konserten. Noen av de løper rundt på scenen. Låta har et godt driv, og hun får med seg publikum. Ulven hopper ned fra scenen og synger sammen med publikum, før hun crowdsurfer mens hun fortsetter å synge. Bandet har en siste utblåsning der de gir skikkelig på, før det plutselig er over. Jeg kunne godt tenkt meg mer, og det er et godt tegn.