Foto: Mathias Ertnaes/Øyafestivalen

Du skal nærmest ha vært både blind og døv, eventuelt bodd i ei steinbu i 25-30 år for å ikke ha fått med deg noen av låtene til Hellbillies. "Folkekjær" er et begrep som er mer enn nærliggende å bruke om bandet fra Hallingdal.

Det er faktisk første gang Hellbillies spiller på Øyafestivalen, og mange vil nok si at det var på høy tid de fikk slippe til. Selv ser jeg Hellbillies for første gang, så ja, det skal vel være en første gang for alt.

Jeg skal innrømme at jeg ikke har noe nært forhold til utgivelsene til Hellbillies, men plate og konsert kan som vi vet være to ganske forskjellige ting. For min del var det nettopp to forskjellig ting, for jeg ble imponert over karene fra Hallingdal på Amfiet tidlig en lørdags formiddag.

Merkelappen country-rock er forsåvidt ganske treffende for musikken til Hellbillies, men i dag synes jeg de lå nærmere rock enn country. De starter riktig så friskt på nærmest Stones-aktig vis med Søvnlaus. Lars Håvard Haugen riffer og rocker i tøff stil. Han trives sikkert kjempebra i Hellbillies, men kunne når som helst steppa inn i et hvilket som helst rockeband og gjort det aldeles strålende. En norsk gitarhelt!

De fortsetter i samme rocka stil med Mørkemann. Vokalist Aslag Haugen er kul i runde, mørke solbriller, og publikum koser seg. Senere i settet skulle de vise at de har gode forbilder da de gjorde en finfin cover av Tom Petty-låten Runnin´ Down A Dream. Riffet i introen er noe av det tøffeste som er laget. Godt valg, gutter!

Nå er det selvsagt ikke sånn at Hellbillies bare kjører på med røff rock. De har roligere ting på repertoaret og. De mister meg imidlertid litt når de kjører ballader, sånn som 20 år på vegen, men de har uansett den harde kjerne av fans i sin hule hånd. Hellbillies er langt å foretrekke foran andre «folkekjære» artister, uten at jeg her skal nevne navn.

Etter hvert åpner alle himmelens sluser seg, men publikum er standhaftige og får skryt av Aslag Haugen: «Takk for at de held ut i regnet!».

Bandet avslutter med Røta, og det trofaste publikumet får være med på å hylle crewet til Hellbillies. Sånn gjør sympatiske band, sånn gjør de folkekjære og hardtarbeidende gutta i Hellbillies. Godt levert!
Hjemmesiden til Hellbillies