Foto: Terje Dokken


slowthai er det nye britiske stjerneskuddet på hihop-himmelen. Han er fra Northampton og har for ikke så lenge siden gitt ut albumet Nothing Great About Britain. Det er en harsk og rett fra levra-beskrivelse av hvordan det er å leve i Storbritannia i dag. Han er ikke nådig verken med de politiske lederne eller kongehuset: “I wouldn't lie, you're an English rose, I wouldn't lie to you/I tell you how it is, I will treat you with the utmost respect/Only if you respect me a little bit Elizabeth, you cunt”.

Låten Polaroid åpner ballet for slowthai. “Kodak moment, polaroid picture, shake it, yeah yeah yeah.” I tillegg til seg selv, har slowthai med seg DJ, produsent og MC Kwes Darko. Sammen utgjør de et potent par. Kwes lager harde, skumle og rytmiske beats, i tillegg til å rappe sammen med sin kompis slowthai.

«Do you want us to open the door”, roper slowthai til publikum. “Yes!” er de unisone svaret. «Not yet», smiler slowthai tilbake. Både han og Kwes Darko er flinke til å kommunisere med publikum, og vi skjønner fort at de vil lage show. Kwes har bursdag og får kake, han får lov til å være sentrum i moshpiten som slowthai arrangerer. De organiserer «virvelløp» blant publikum, og de tar opp Tord som får lov til å rappe en låt sammen med dem.

Da har begge for lengst kastet jakke og skjorter og «åpnet døren» for oss. De lager et morsomt show, og publikum er med på notene. Kanskje kunne de likevel kuttet litt ned på dette, det tok ganske mye tid og musikken kom litt vel mye i bakgrunnen. Men dette er bare en refleksjon fra en gammel grinebiter.

Når det er sagt, syns jeg det er tøft det slowthai og Kwes serverer oss på det musikalske planet. Som f.eks Doorman og Peace Of Mind. I sistnevnte låt sukker slowthai litt oppgitt:”I feel peace of mind/When I'm dreaming of a life I ain't living:” Eller i Drug Dealer: "This that Kanye West shit blud, turn you crazy/Yeah!/Nothing great about fucking Britain/Futuristic platinum five times bitch!"

Vi trenger så absolutt stemmer som slowthai, og at han ifølge BBC er en del av «sound of 2019» skjønner vi godt. Han greide å overbevise publikum om akkurat det i løpet av de 45 minuttene han og Kwes Darko fikk bruke på Vindfruen.
Hjemmesiden til slowthai