Foto: Terje Dokken

Det er ikke mye jeg kan si om Karpe som ikke allerede er sagt. Med SAS PLUS / SAS PUSSY har Chirag og Magdi nok en gang befestet sin posisjon som Norges fremste utøvere av hip hop, og på toppen av det er de også Norges klart sterkeste live-artister. Hjelpes for et show!

Når verden nok en gang tar et nytt skritt i retning helvete, som den gjorde i Bærum i går, er det trygt og godt å ha artister som Karpe til å minne oss på hva vi står for og hvorfor. Øya sin tradisjon med å ha en norsk headliner på lørdagen kunne ikke passet bedre enn nettopp denne kvelden. Ikke for at man skal glemme alt som er dritt, men for at man skal ha et håp og en glede som skygger over faenskapen. Den konsise talen Magdi holder i forkant av Lett å være rebell i kjellerleiligheten din er perfekt formulert, og maner dermed publikum til å vise ondskapen det kalde kinn og virkelig feire livet. For liv, det er det nok av.

Det føltes som om det kun var meg som sto stille og bare tok inn inntrykkene fra konserten, for overalt var det dans, allsang, smil og glede. Det var knapt et vers som ikke ble overdøvet av publikum, noe Chirag poengterte da han stoppet opp under et av sporene fra SAS PLUS / SAS PUSSY.
De sa at det dummeste vi kunne gjøre var å slippe et spor på en halvtime, men dere kan jo faen meg alle versene!

Det visuelle fra scenen blir kun overgått av publikum som lyser med mobilene gjennom ølglassene under de roligste låtene. Regnet er samtidig bare en ekstra dekorasjon, og plager nok ikke en sjel. For som Karpe sa det så fint helt i starten – ingen er så gode til å svette som de som allerede er gjennomvåte.Festen blir komplett når Arif og Unge Ferrari blir med på Jeg bruker ikke kondom og et oppblåsbart fly med Magdi på ryggen lar noen (u)heldige på første rad få kjørt seg. Også deres siste singel Skittles får enorm respons. Best stemning er det dog under monsterhittene fra Heisann Montebello. Men absolutt alt funker. Isah og Emilie Nicolas fortjener også en shout-out, da de er strålende på scenen når de får slippe til.

Ingen kan røre Karpe. De er flere hestehoder foran alle andre Norske artister når det kommer til konserter. Ingen skaper den samme entusiasmen, ingen har ressursene til å levere slike massive produksjoner gang etter gang, og ytterst få, om noen, har den samme hit-rekken å pumpe ut av høyttalerne.

På et tidspunkt rekker en av gutta to fingre i været for å signalisere fred. Men i kveld kan det like godt bety Victory.