Foto: Maja Brenna


Parcels imponerte med fengende og funky låter på Øyafestivalens siste dag. Med mørke skyer hengende over seg kommer bandet smilende inn på scenen, klare for å kose seg.

Unektelig fengende låter og det smittende humøret gjør kort prosess med eventuell regnangst blant de fremmøtte, og gjennom hele konserten kan man se folk danse med i forsøket på å glemme den overhengende trusselen for regn.

Selv om musikken på mange måter er perfekt for sol og sommer, var den også forfriskende på en regntung dag. Lyden er god, foruten noe småkluss her og der, samt at ingen har informert om at FM-nettet i Norge ikke er hva det en gang var når bandet midtveis forsøker seg på noe radioeffekter.

De er dyktige musikere, og de spiller bra samtidig som de ser ut til å kose seg på scenen. Selv om låtene er relativt dynamiske mangler det ofte litt på å gjøre dem interessante nok. Når de tørr å la låtene utvikle seg noe mer fra hovedgrooven, og sparke litt hardere blir det imidlertid mer spennende.

Dessverre er de litt fanget i sine egne riff, og de mangler låtmaterialet til å heve det opp til en konsert man kommer til å tenke tilbake på. Med det sagt vil jeg tørre å påstå at alle de fremmøtte hadde en hyggelig liten time med å danse bort regnet.