Foto: Anna Lerheim Ask


Spurv leverte en sterk konsertopptreden på Øyafestivalens siste dag, og til tross for noe rusk var det lett å forsvinne inn i deres episke post-rock-univers.

Plassert på Sirkus-scenen lå alt til rette for at Spurv kunne bruke skjerm og lys til å forsterke opplevelsen, og gjøre det enda mer oppslukende under konserten. Lysshowet vi får overvære passer bra til musikken, og samspillet mellom lys og lyd bidrar til å forsterke hverandre. De rolige partiene blir mer ulmende, og de store partiene blir enda mer eksplosive.

Dessverre føles det som en tapt mulighet at bandet ikke gjør mer ut av skjermen bak scenen. Når den er i bruk er det tross alt såpass effektfullt, og det gir noe hypnotiserende å se på mens man svever rundt i lyduniverset.

Innledningsvis brukte bandet litt tid på å få finjustert lyden. Det er ikke den verste irritasjonen i det store og det hele, men når man ser at sjangerbrødrene i The Ocean en liten stund senere kunne skilte med plettfri lyd blir det likevel noe skuffende. Engasjementet på scenen er det imidlertid ikke noe særlig å si på. Spesielt den midterste gitaristen gjør mye ut av seg, og vekker publikum ut av transen gjentatte ganger.

Spurv leverte som forventet, selv om det mangler litt på detaljene og perfeksjonismen som kunne vært med å løfte konserten helt opp. Det er imidlertid ingen tvil om at Spurv er et dyktig liveband som gjør seg godt med stor produksjon.