Foto: Maja Brenna


Etter to solide album i bagasjen, ikke minst den moderne klassikeren Time & Space fra 2018, var det ikke uten forventninger at man møtte opp på den lille Fortum-scenen på Øyafestivalens aller siste dag.

Med et lite backdrop som er mer tilpasset klubbscener og en minimal backline er det det tydelig at det ikke er plass til mye jåleri med Turnstile, og det skulle lørdagens konsert bekrefte.

Turnstile starter rett på sak med den solide Generator, og fra første riff til det hele er over en liten time senere pumper bandet ut beinharde låter på rekke og rad akkompagnert av enormt engasjerende driv.

I en sjanger hvor det har lett for å bli generisk og kjedelig er det forfriskende at Turnstile evner å nærmest perfeksjonere et særegent uttrykk. At de deretter klarer å gjenskape dette i en livesetting er det bare å applaudere. De spiller kompromissløs hardcore som kanskje ikke er nyskapende, men som til gjengjeld er ekstremt effektiv.

Til tross for at bandet leverer en bra konsert, gjør de litt for lite for å engasjere et villig publikum som nærmest venter på instrukser på hva de skal gjøre. De er til gjengjeld unektelig kule på scenen, og med en rutine som oser gjennom låtene.

Selv om samspillet med publikum er begrenset demonstrerte bandet nettopp hvorfor de har fått så mye oppmerksomhet de siste årene. Så får vi bare håper arrangørene i Oslo er på ballen, og får dem tilbake i en mer intim setting som inviterer til mer samspill med publikum og band.