Foto: John Arvid Johnsen

Det ble en time med i all hovedsak rock fra BigBang i solskinnet på Pstereo-festivalens første dag. Dette virker innlysende for mange, men ved en gjennomhøring av denne gruppens plater, så fremstår de totalt sett noe klart mer enn det. På platene kan vi høre innslag av både folkemusikk, visepop, litt jazz, litt blues og pop. Ok, de valgte nok å rocke på Pstereo for å få opp stemningen i den timen de hadde til rådighet. Ingen dårlig idé.


Gruppen åpnet med tittelkuttet fra det siste albumet, «Glory Chord.» De fulgte opp med en bluesrock-låt fra det samme albumet, «Nothing to hide.» Så gikk de litt tilbake i tid og tok sangen «I don’t wanna» fra albumet Too much Yang i 2007 før de leverte «Lazy Eye» fra det nest siste albumet, Oslo Bowl. Denne fullengderen kom for 6 år siden.

Frontfigur Øystein Greni var tilsynelatende i storform og ville ha publikum med fra ganske tidlig i settet. Jeg tror faktisk han også presenterte seg for tilhørerne med den elskverdige hilsenen «hello you motherfuckers.» Han leverte ellers utsagn av typen «flott å se dere» og «glad for å være på Pstereo.» Han beklaget at han ikke kunne hoppe så mye på scenen denne kvelden, for han hadde brukket et ribbein under skateboardkjøring. Han klarte imidlertid å gjøre noen rytmiske ablegøyer med beina mens han rocka på gitaren.

Foto: Emma BjørganDe låtene de så kjørte på med, var åpningssporet fra den siste CD-en, «Bells.» Dette er en låt med «California-sound» og frisker godt opp hos publikum. Greni fikk med seg folk på de mest kjente låtene. Det var også taktfast klapping med hendene i været. Andre sanger var «Oslo Bowl» og «Compensator» fra det siste albumet. Her var det et fint forspill på to gitarer mellom Øystein Greni og innleide Geir Sundstøl fra Halden. Et nydelig forspill på gitar var det også på oppfølgeren, «Isabel» fra 2009. Det er grunn til å gi BigBang både oppmerksomhet og anerkjennelse for å ha levert sterke sanger over to tiår. Én av disse er åpningssporet på den andre CD-en, Electric Psalmbook fra 1999. Låten "Wild bird" er fortsatt på repertoaret og høster ovasjoner blant publikum.


Jeg vil også trekke frem gruppens koringer på en del av låtene. Alle var med og koret, og det var mye bra sang. På «Saturn Freeway» fra 2005 hadde de også koring i falsett.
BigBang rocka seg ut av konserten med to låter fra albumet Clouds Rolling By fra år 2000, «To the mountains» og ekstranummeret «Girl in Oslo.» Da hadde Øystein Greni blotta overkroppen, og publikum var rimelig med.