Foto: Lars-Ove Håhjem


The September When er et band som jeg verken har opplevd live eller egentlig brukt mye tid på tidligere. Selvsagt fått med meg de største hitene men ellers ganske blank når det gjelder resten av låtkatalogen. Gledelig var det da at bandet imponerte meg denne fredagskvelden, da de gjestet Jugendfest på sin første turné på ti år og 30 år etter at debutplaten kom ut.

Frontet av Morten Abel, kledd i blant annet knallgule sko, nettingsstrømpebukse, dongerishorts og en caps som det sto HuggerMugger på, jepp samme som platen deres fra 1994, rocket han og resten av The September When fra første stund. Tidlig kom hitlåter som Can I Trust You og låten, som i følge dem selv gjorde dem mainstream, Cries Like A Baby.

Videre fortsatte bandet, for en mer eller mindre uviten person som meg selv, med den ene interessante låten etter den andre og det ble aldri kjedelig. Mot slutten kom Bullet Me og da nevnte Morten Abel at han ikke skulle være noe politisk, men at det var fint å se så mange unge mennesker blant publikum og at det nå er viktig å stemme på noen som tar klimaet alvorlig, for vi har en klimakrise.

Den lille timen som bandet hadde til rådighet ble avsluttet av The Garden Party (om jeg ikke tar helt feil, og nå i etterkant bekreftet av bandet selv), før det hele ebbet ut i The Beatles-klassikeren All You Need Is Love på anlegget og The September When takket for seg foran et godt fornøyd publikum og undertegnede som er blitt overbevist til å ta et dypdykk i låt-katalogen deres.