Foto: Kristoffer Øen


Emma Steinbakken fra Jessheim entret den nest største scena på Pstereo kl. 17.30 på lørdag ettermiddag. Faktisk var det godt med folk som allerede hadde møtt frem, og ikke få av dem var både to og tre ganger eldre enn henne selv, eller var det til og med fire?!? Vi møtte en moden og sjarmerende tenåring som samtidig viste autoritet på scena og kommuniserte godt med publikum. Hun spilte i 40 minutter.

Foruten Emma selv var besetningen i gruppa to synther/bass, gitar og slagverk. Disse musikerne var også naturligvis noe eldre enn henne. Emma Steinbakken er knyttet til produsentgruppa «Rytmeklubben» og Ole Torjus. Det er den samme som er produsent for artisten Cezinando. Musikkstilen er i sjiktet pop og electropop, men hun fremhever selv at det også er en «annerledes musikk.» Rytmikken i flere av låtene er rolig og tung og med en markant bass i bunnen. Dette er vel en internasjonal trend. Andre sanger er mer funky og dansbare. Bassen var kanskje vel sterk og gitaren noe for lav i begynnelsen av konserten.

Som vokalist har hun en varm og fyldig stemme, og hun varierer litt i sangteknikkene hun bruker. Du hører i det vokale uttrykket at hun er ung, men stemmen er klar og fin. Hun har vel høstet lovord også fra rutinerte stjerner i bransjen. Ellers deltar Emma selv i skriving av både tekst og melodi. Tekstene går i retning av kjærlighet og ungdommelige følelsestilstander.

Hun fremførte noen nye sanger på Pstereo, men det som skilte seg litt ut på konserten, var da Emma satte seg ned på scenekanten sammen med gitaristen og fremførte den rolige «Without you.» Dette var stemningsfullt. På originalen har denne plata både strykere og piano. Hun avsluttet med hiten sin, «Not gonna cry», og da til anerkjennende applaus fra de fremmøtte. Dette var mitt andre hyggelige møte med Emma Steinbakken. Første gang var som oppvarming for Dagny.