Foto: Thor Egil Leirtrø


Det åpnet tradisjonen tro med lyden av hundebjeffing og en mystisk stemme som på et vis introduserte gruppa. Gutta kom så på scenen. Musikalsk startet det rolig, men så kom det et splitthopp fra Kristoffer Schau, og da var de i gang med «You never loved me at all.» De fulgte opp med låtene «Suicidal appetite» og muligens «Ain’t going nowhere.»
Etter dette ble det en rå låt og «crowd surfing» fra herr Schau sin side. Dette er rimelig etter standard prosedyre, og det står alltid en hel gjeng helfrelste fans med hendene klare til å ta imot ham. Ellers kjører han på med store, gestikulerende bevegelser.

Han snakker og spøker med publikum. Han fremhever denne gangen sin bart og sier at denne allerede var anskaffet da de spilte i Tyskland for to dager siden. Dette omtalte han som noe risikabelt.
Ellers fortalte han at The Dogs hadde lagt ned et 50 kg tungt kumlokk utenfor konsertlokalet Byscenen. Dette har noe å gjøre med et rundt bilde på plateomslaget de hadde på det siste albumet «Before Brutality», formet som et kumlokk, og det skal symbolisere at de har likt seg godt på dette spillestedet eller i denne byen. Ordfører Rita Ottervik hadde visstnok også vært til stede ved nedleggelsen. Schau mente spøkefullt at dette måtte styrke Arbeiderpartiet i valgkampen.

De fulgte opp med en melodiøs sang hvor de hadde en bra koring i refrenget, «Are you with him now.» Etter det tok de «Let’s start a riot fra det siste albumet.»

Foto: Thor Egil Leirtrø

Ellers er vel mange klar over hvordan konsertene med The Dogs er. Det går på overstyrt lyd, et temmelig hardt driv i rytmeseksjonen og en vokal med hes vræling fra begynnelse til slutt. Det er nok en del som er bedre musikere enn disse, men her er det vel så mye energi, villskap og fandenivoldskhet som står i sentrum.

På G.U.I.L.T.Y. bar det igjen frem i den store folkemengden med Kristoffer Schau, men nå også med ei lue trukket over ansiktet. Andre låter de spilte var «I don’t wanna» før jeg mener at de avsluttet med «Oslo.»

Da var Schau på nytt ute blant tilhørerne. Han kom også på at de hadde tid til et siste påfunn, en moshpit. Han ryddet plass inne i folkemengden, stilte seg selv i midten i bar overkropp, og så satte deltakerne i gang med å deise inn i hverandre med ganske bra kraft. Det var et vilt kaos der inne, men det gikk bra, og «alle» ville ta på Kristoffer Schau etterpå. Han var ikke særlig tungbedt selv heller når det gjaldt å dele ut håndtrykk og bamseklemmer etc.

Karakter? Ohhh, showet var rimelig stort, men jeg må ta meg sammen og tenke på musikken også.