Foto: Terje Dokken

Rammstein rev ned hele Ullevål Stadion i går kveld med sitt unike, og drøyt fantastiske show som inneholdt så mange momenter at det ble helt umulig å bevege seg bort for en eneste lite tissepause engang. Det var bare å glemme ølkø, dette ville man ikke gå glipp av. Flammer? Naturligvis. Fyrverkeri? Jepp. Uhørte mengder konfetti og en (ny og enda større) peniskanon som spyr ut skum på folket? Why the hell not?!

For de som kanskje ikke er godt kjent med Rammstein kan det sikkert høres både brutalt og harry ut at vokalisten drar frem flere flammekastere for å grille keyboardisten. Og for de uinnvidde kan det kanskje virke en smule overdrevent å bygge om en hel stadio til et postapokalyptisk Mad Max-scenario med gigantiske tårn som spyr ut svart røyk og flammer. Såpass stor er denne riggen at dette er det største showet som noen gang har vært på veien.

Men Rammstein gjør det så autentisk og med en så knallsterk presisjon at det ikke bare er overbevisende, det blir faktisk 100% ekte. Som publikum kjøper vi ikke bare dette, vi elsker det fullt og helt.Første sang ut er Was ich Liebe fra siste album. Kanskje ikke den man skulle tro var et førstevalg til å sette tonen for konserten, men når vokalist Till Lindemann synger til sitt publikum med vakker og dramatisk stemme “Det jeg elsker må dø, det jeg elsker må ødelegges” legger han føringen for resten av kvelden. En perfekt start faktisk. Vi får servert ikke mindre enn 8 av sangene fra det nye albumet, og ikke en eneste av dem er overflødige i dette settet. Og forresten; albumet har gjort det såpass bra at den ligger på førsteplass flere steder i Europa for øyeblikket. Kanskje et tegn på at Rammstein endelig får den suksessen de fortjener.

Resten av lista består av bandets feteste låter, og absolutt ingenting slår å se Sonne bli fremført med så sinnsykt mye røyk og perfekt lyssetting, etterfulgt av den tårevåte balladen Ohne Dich før bandet entrer scene nummer to midt i publikum og fremfører en pianoversjon av Engel. Alt er så gjennomført, alt er ekte, og ikke minst, alt er forferdelig gøy! Når Puppe blir fremført og Lindemann like greit setter fyr på en gigantisk barnevogn, er det bare å plukke opp kjeven fra bakken. Hvem andre kan finne på noe sånt og få det til å fungere så inni helvete bra?

Og sier det ikke litt, at når det begynner å striregne under siste sang Ich Will så er det bare med på å sette et perfekt punktum for en konsertopplevelse så sterk at selve himmelen åpner seg. Jeg tviler på at Ullevål stadion noen gang kommer til å nå en slik stemning igjen.

Ohne dich Rammstein…Ohne dich!

Det eneste jeg er lei meg for er at Musikknyheters score bare går til 10, for denne konserten fortjente to nuller til…MINST!