Foto: Cecilie Andrea Torp


For elleville fans verden rundt har EDM-kongen Steve Aoki dedikert livet sitt til å opptre. Han har faktisk flere Guiness rekorder for sin scene tilværelse . Denne lørdagen var han på Bislett Stadion i Oslo hvor Findings feiret siste festivaldag. Til nå hadde Tommy Døske, The Him, Kamelen og Hanne Mjøen vært på scena, og publikum samlet seg til den største crowden til nå. Det regnet mye så litt mangel på publikum var forventet.

Innledningsvis vandret tankene mine på å unne Steve headlinerplassen til Kygo, siden det uansett er få folk 16:45, men når Steve viste hva han var god for synes jeg allikevel tiden funket for han.

Musikken besto fra start av en typisk EDM-oppskrift; brølende synther, jevn 4/4 takt og masse repetitive innslag. Publikum forventer nettopp dette på en EDM-konsert, men jeg vil understreke at fyren er verdenskjent med mer relevant erfaring enn de fleste i dagens musikkbbransje, noe som får meg til å forvente orginalitet og oppfinnsomhet istedenfor denne latskapen.

Stor på scene-effekter, men lett på artisteri. Pyroen var til å smelte av og røyken lå så tett at det ble umulig å ta bilder femti prosent av tiden.

Showets mest minneverdige øyeblikk ble allikevel de glitrende mennesker i neonfargete tights smurt i mengder sukkerbrød og krem. Steve kaster alltid kake, samt vasker champagne på publikum. Her snakker vi over 20 store kaker!

Publikum virket allikevel uberørt av mine skuffelser. Findings vet å levere akkurat det målgruppen vil ha. Feststemning og god kok.