Foto: Cecilie Andrea Torp


Bandet Snøstorm består av Leo Davadi Sundli (10) og Gustav Engevik Kristiansen (11). De lanserte igjennom VGTV sin debutvideo senest igår med låta «Stemmen», som ble sluppet sammen med videoen på digitale platformer.

Når jeg hørte teaseren til "Stemmen" tenkte jeg umiddelbart «wow - dette er gutter skapt for å bli rockestjerner» og etter en beintøff musikkvideo med en like fengende låt gleda jeg meg til å se gutta live på en scene, noe jeg fikk muligheten til på Rotvollfestivalen, en gratis familiefestival i Trondheim.

Da jeg kom var teltet de hadde scene på allerede fylt opp. Jeg hadde problemer å manøvrere meg frem mot scena. Ikke overraskende var mange av publikum samme aldersgruppe som bandet, med foreldre og andre lokale som hadde kommet for samme grunn for meg - å se et show Musikk-Norge vil se tilbake på.

Det var tekniske problemer så showet var litt forsinka. Mens vi venta på at lyden skulle funke kunne man kjenne på spenningen blant tilskuerne. Det løp inn jenter som åpenbart mener disse gutta er like kule som livet selv. Når man ser en smugtitt av bandmedlemmene bak sceneteppe roper publikum ved flere anledninger «Snøstorm! Snøstorm! SNØSTORM!». Det er tydelig de allerede har skapt en fan base og markert seg her nede i Trondheim.

De ankommer til slutt scena etter en forsinkelse som ikke gjorde annet enn å hype opp den allerede spente folkemassen. Mens de gjør seg klare på scena hører jeg to jenter kommentere «oi, de har sånn svart øyenskygge rundt øynene jo!» mens de fniste og filmet - dette synes de var tøft. De visste også godt hva gutta het og var i en åpenbar ekstase over showet vi skulle se. Jeg måtte bare smile og følte meg som 10 år selv - jeg var like spent. I teltet ble det åpenbart at disse gutta er populære blant jentene, selv om de selv virker totalt uberørt over oppmerksomheten. De lever virkelig inn i rollen som ekte rockestjerner.De startet med låta «Fanga i mørket» og her er det god tenning fra start. Dessverre er lyden litt for skarp. Man kan ikke forvente så mye av produksjonen til en lokal familie festival heller. De hadde gjort seg enda bedre i en større produksjon, der hadde de kommet til sin rett. Hadde de vært det hadde det rett å slett gått i taket for publikum - om de er glad i metall. De henter inn den krasse lyden med en vanvittig scenetilværelse og den mest sjarmerende opptredenen jeg har sett i sommer - og jeg har vært Norge rundt.
De fortsetter settet med «Ødelagt», «Døden» og «Stormen», alle låter som ikke er lansert enda. Det er en tydelig tematikk rundt vanskelige følelser og tekstene er veldig modne, kanskje dette fordi gutta kommer fra hjem med foreldre som også spiller eller har spilt i band. De avslutter naturlig nok med «Stemmen» - her hadde de totalt kontroll og rocka hardere enn mange verdenskjente band jeg har sett. Musikalsk leverer de bra, med noen småfeil de kommer unna med som så unge - og for meg blir dette et understrek på at de strekker seg langt. De lager rett å slett musikk som er like fengende som knusende. Jeg var tilbake til tiden metalcore kom til overflaten, når verden ikke hadde sett noe lignende.

Dette var rett å slett helt rått for en ekte metalcore fan som meg selv. Takk for å gi meg denne opplevelsen Snøstorm, jeg er rett å slett stolt å ha sett dere. Vi gleder oss til å høre flere låter bli sluppet - noe som skal skje innen høsten.