Foto: Jørn Larsen


Forrige gang bandet Bokassa var på tur, delte de scenen med Metallica og Ghost på europaturnè. Derfor var jeg temmelig spent på hvordan de hadde utviklet seg som band siden forrige gang jeg så de opptre live, - som oppvarmingsband for Oslo Ess på Sentrum Scene.
Dengang var de et midt på treet bra liveband med god sound, men kunne man egentlig nå forvente at de skulle kunne styre showet helt på egen hånd?

Etter at dagens supportband, Dangerface hadde varmet publikum godt opp med en spretthoppende Michael Myklebust i front ventet undertegnede spent ved siden av fotopit på om dette kunne bli Bokassas store entré som liveband, eller om det skulle bli deres fall.

Plutselig klinger en god gammel country-klassiker over anlegget i et utsolgt Vulkan Arena, og publikum var helt tydelig mer enn klare for kveldens hovedakt. På scenen entrer et Bokassa som trøkker til noe helt vanvittig live. Allerede fra første anslag på rockefjølene tar de kontroll over kvelden med full overbevisning, og det er aldri noen tvil hvem publikum egentlig kom inn dørene for å se.

Bokassas låter har som regel relativt surrealistiske og rare titler, og derav klarer heller ikke undertegnede alltid å henge med på hvilken tittel som tilhører hvilken låt. Unntaket her er «Walker, Texas Danger», noe som dette helt klart blir kveldens høydepunkt, men fellesnevneren for alle låtene til bandet er at samtlige får et helt utrolig løft live. De er rett og slett fengende på et dødelig nivå, og det er omtrent helt umulig å stå stille når bandet spiller.

Mellom låtene var det lite, eller ingen snakk, men der det ble snakket var det passende mengde publikumskontakt for å opprettholde stemningen, og ikke minst rekke en skål eller to med de fremmøtte. Frontfigur Jørn Kaarstad hadde en mer eller mindre kos dag på jobb da publikum alltid ga kontant respons og virket til å være i strålende humør.

Det bør nevnes at turnéen med Metallica og Ghost aldri ble nevnt fra scenen i løpet av kvelden. Noe som vitner om stor selvtillit. Bandet leverer en fabelaktig og knall kveld på Vulkan Arena denne vinterkvelden i hovedstaden og avslutter med å la publikum bestemme om det skal spilles ekstranummer eller ikke, men de tilreisende virket å være ganske så mette, for når «All for the love» spilles over anlegget etter siste låt ble det i et satt i marsj ned trappa og ut i kulda for tilskuerne.
Men alt i alt vil jeg tro Bokassa var fornøyde med egen innsats denne kvelden i helhet, på lik linje med alle fremmøtte.
Dette er et band vi garantert kommer til å høre mer av i årene fremover.