Lørdag kveld var det endelig på tide å se Larsiveli på John Dee i Oslo. På vei til showet var jeg litt tilbakeholden for hvor bra dette kunne bli, grunnet lite interesse på Facebook-eventet. Det gjorde meg usikker om dårlig oppmøte ville påvirke energien til Lars negativt, noe som isåfall hadde vært synd. Men den gang ei, det var ikke dårlig oppmøte kveld, det var bra. Det var folk fra alle sosiale lag, noe som var utrolig gøy. Det er ikke ofte man ser et så variert publikum.

Før Larsiveli skulle på scena skulle Palme og Doni Mula varme opp. Når førstemann går på blir jeg veldig forvirra for der står jo Lars. Jeg måtte spørre fotografen deres hva som skjedde med oppvarmingen. Det viser seg at fyren på scena er storebroren til Larsiveli, og jeg måtte le litt av egen forvirring. Palme hadde en relativt lik flow som Lars, men mindre fokus på indre følelser og mer snakk om stil, damer og det ganske generiske hip hop-livet. Etter noen fengende låter nevner han avslutningsvis at han kommer til å slippe en singel 9 januar, der vi kanskje får se ham dykke litt dypere. Det blir utrolig spennende å se om det blir noen gjesteartister med på låta, noe jeg vil tippe på.

Så var det Doni Mula sin tur. Han kjente jeg heller ikke til fra før. Han hadde med seg Pappaisjappa og en flow som tok meg rett tilbake til tidlig 2000, den tiden plata gikk rundt til et fåtall folk som var innafor. Du måtte kjenne noen som kjente noen for å få tak i norsk rap før. Den samme tiden Warlocks stoppet produksjonen av plata si fordi den solgte for mye og de ikke ville være sellout. Vestfold er i huset roper de ut før de går rett på tunge rim. De rapper om instutisjonslivet, klosser, guns og som de sier i låta 25 Gå i mine sko, du hadde knekt første dagen. Å levere noe så rått og tungt er det ikke mange som hadde tørt, selv om det har blitt mer åpenhet rundt negative livserfaringer og mental helse i norsk musikk.

Larsiveli kommer på scena på minuttet presist, i motsetning til noen rappere jeg har sett. Takk for det, rappere er jo kjent for å være forsinka, noe som ikke er veldig positivt. Han går rett på min favoritt Lullaby Freestyle, en perfekt start og videreføring fra oppvarmingen til Don Mula.

Etter tre låter får han publikum til å rope etter broren Palme, som han tar to gamle låter med.

Videre går vi over til Mamma Mia som han ber om hjelp fra publikum til å synge, siden han hadde nedsatt stemme i kveld. Publikum er med og det er tydelig han har en stødig fanbase som kan tekstene utenat, ikke noe problem å få hjelp av publikum. Noen fra publikum roper Horten!, og så kommer en låt han dedikerer til Horten.

Lars trenger ikke pause en eneste gang og energinivået er høyt hele veien. Publikum blir hele tiden involvert og han tar også opp mobilen til en fra første rad og tar en selfie. Litt Travis Scott-stil over det.

Vi får premiere på en låt som kommer Katharina med en annen rapper jeg ikke vet hvem er. Videre får vi mye musikk fra hans EP, og til den nyeste låta Bingo kommer alle artistene som var involvert i kveld på scena. Stemninga er god. Siste låta vi får er Baby, som er en fantastisk låt, jeg elsker den låta. Han går avslutningsvis ned i crowden og blir borte for meg før jeg drar.

Foto: Cecilie Torp