Jonah Tolchin fra New Jersey har utgitt fire album, hvorav de to siste er velproduserte og har en rekke musikere. Derfor ble jeg skuffet da han stilte alene med sin akustiske gitar på det som skulle bli en ujevn konsert. Han virket famlende under de tre første låtene, som var av typen traust og ensformig "country blues". Og han sa ikke et ord til publikum mellom låtene mens han enten stemte gitaren eller bladde febrilsk i ringpermen som lå på en krakk på scenen.

Men så begynte han å prate og synge mer inspirert. Foran femte låt, The Grateful Song, lærte han publikum å synge refrenget, noe vi gjorde med glans. Et annet høydepunkt var Thousand Mile Night, som stemningsmessig ligger nær Bruce Springsteens "Nebraska"-album og spesielt sangen State Trooper. Låta ble krydret med en super gitarsolo.

Tolchin hadde sine fans i salen, og da en ropte på Diamond Mine, spilte han nettopp den. Han hadde jo med seg tekst og besifring i permen! Også avslutningslåta Beauty in the uglies of days var bra. Den ble innledet med en lang historie som involverte MTV-programmet "Catfish" og Lone Justice-gitaristen Marvin Etzioni.

Jonah Tolchin viste seg til slutt å være en god liveartist. Men det tok tid før han tødde opp. La oss håpe han har med seg band på sin neste norgeskonsert, for det vil yte låtene hans mer rettferdighet.

Foto: Johannes Andersen