Tyler Childers (28) fra Kentucky er blitt en kritikerfavoritt i Norge og andre land, etter å ha utgitt de fantastiske albumene Purgatory (2017) og Country Squire (2019). Hans rå tekster, sterke stemme og herlige melodier gjorde seg også godt i livetapning.

For første gang turnerte han med band, og hele fem musikere kompet ham på den timelange konserten på et fullsatt Vulkan Arena. Selv spilte Childers mest kassegitar, mens hans to elgitarister også trakterte henholdsvis steelgitar og fele/banjo.

Childers hadde det travelt, og de få gangene han sa noe, var det for å introdusere musikerne eller si at han ville spille flest mulig sanger i stedet for å prate. Hele 14 greide han å klemme inn. Han åpnet med ei coverlåt, Trudy, sørstatsrock med både orgelsolo, gitarsolo og bass-solo. Så fulgte Country Squire, komplett med fele og steelgitar.

Mange av låtene gled over i hverandre, så det ble lite applaus. Men stemningen var høy i salen, og mange kunne tekstene så godt at de sang med, som på I Swear (To God), countrypoplåta Feathered Indians og balladen Honky Tonk Flame, som går i valsetakt og bød på felesolo og Tyler Childers' egen akustiske gitarsolo.

Ellers spente han på seg elgitaren noen ganger, vi fikk en glimrende instrumental med temposkifter (dessverre ikke ble introdusert) og det kanskje aller største høydepunktet, som var en lang House Fire.

Helt til slutt fikk vi ei coverlåt, Tulsa Turnaround, som Kenny Rogers & The First Edition gjorde i 1971, og Tyler Childers solo med kassegitaren på Lady May. Alt i alt var det en strålende konsert. Men den kunne ha vært bedre om Childers hadde tatt noen pauser mellom låtene.

Foto: Johannes Andersen