Brandy Clark (44) er en av de mest produktive låtskriverne i Nashville, og har de siste ti årene levert over 50 låter til en rekke kjente artister. Hun har utgitt soloalbum i 2013 og 2016 som har solgt bra, og det neste kommer i mars.

I anledning europaturneen hadde hun satt sammen et nytt band, som inkluderte kvinnelig cellist og kontrabassist. Det er sjelden å se cello på en countrykonsert! Men det fungerte etter de to forrykende åpningslåtene Girl Next Door (en liten hit i 2016) og Big Day in a Small Town, der celloen druknet i den høye lyden fra trommene og elgitaren.

Brandy hadde publikum i sin hule hånd fra første stund og kom stadig med morsomme eller ironiske replikker, eller historier om hva sangene handler om. Det var tett mellom høydepunktene på en dessverre glissen Vulkan Arena. You're Drunk hadde tøffe bassganger i introen. Like smektende var den nye sangen Love Is At Fire, som virkelig har en original melodi. Hun fortalte også at hun og bandet hadde vært to dager i Oslo og øvd foran dette som var turnéstarten.

Vi fikk mange nye låter på denne konserten som hadde like glimrende lyd som Tyler Childers hadde dagen før. Jeg digget Bottom of the Ocean, som bød på herlig gitarplukking og et uimotståelig refreng som bør gjøre låta til en hit. Den nye singlen er Who You Thought I Was, som er inspirert av noe John Prine sa på tv.

Publikum jublet for gamle perler som Pray to Jesus og "hevnsangen" Daughter, som gled over i Waylon Jennings-klassikeren Good Hearted Woman. Brandy og de fire dyktige musikerne gikk av scenen etter den fengende Stripes.

Og det var tid til ekstranumre. Brandy fortalte at hun hadde hørt mye på Linda Ronstadt i oppveksten, så hun gjorde hennes 1977-hit Blue Bayou - kun akkompagnert av elgitar og kontrabass. Men originalen hadde Roy Orbison i 1963. Hun avsluttet alene med gitaren og balladen What Will Keep Me Out Of Heaven.

Brandy Clark er proff til fingerspissene på scenen og kan det med å engasjere publikum. Fengende melodier og gode tekster som ofte har humor og brodd, gjorde dette til en glimrende konsert. La oss håpe hun får et gjennombrudd i Europa med sitt kommende album.

Foto: Johannes Andersen