Foto: Ådne Evjen


Det var ganske logisk at bandet Daufødt spilte på den trange og svette klubben Fru Lundgreen under årets Trondheim Calling. Bandet er i startfasen, de spiller energisk hardcore med islett av punk. Vokalist Annika Linn Verdal Homme med det lange håret og hockey-bekledning, flørter ikke med oss, hun prøver å være en del av publikum. Hun var ute og danset med publikum opptil flere ganger. Om det var derfor det rant blod fra munn og leppe er vi ikke sikre på, men det er nok sannsynlig at dette var årsaken. Hun og bandet gir som dere skjønner absolutt alt på scenen.

Daufødt er nr. 2 på lista over lovende nykommere blant norske journalister og bloggere. Vi siterer: «Daufødt er et sint band som ikke klarer å sitte stille. De vil ut og skrike, brøle og vise fingeren til alle som trosser dem.» De sier de er inspirert av Honningbarna, og de har da også vært oppvarmingsband for dem. Til forskjell fra Honningbarna, er stemmbruken til Homme mer inspirert av growl. Vokalisten henter sangen fra magen, en stemme fra dypt nede.

Daufødt gir absolutt alt på den lille klubbscenen, og de skal ha for energi og ståpåvilje. For undertegnede blir det imidlertid noe monotont i lengden. Tøft, men litt ensformig. Daufødt er uansett et band å se opp for, og liker du hardtslående punk/hardcore bør du sjekke dem ut.

Facebooksiden til bandet