Foto: Ådne Evjen


Torgeir Waldemar har en høy stjerne både blant skribenter og publikum. Han har gitt ut tre kritikerroste fullengdere, musikken er helstøpt og solid, han lager gode og viktige tekster, og han oser av integritet. I tillegg har han et karakteristisk ytre, han ruver i terrenget og er lett å kjenne igjen: Høy mann med svart skjegg, svart hatt, svarte boots og svarte klær.

Torgeir Waldemar trakterer i tillegg sin Gibson på en utmerket måte. Jeg overhørte noen etter konserten si: «Fy faen så god han er på gitar!». Det kan man fint skjønne at de sa, for Torgeir Waldemar hadde nettopp dratt en solo som Neil Young ville nikket anerkjennende på hodet av. Og det er i det landskapet Torgeir Waldemar og bandet hans beveger seg. Kall det gjerne rock, country-rock eller americana.

De fleste av låtene til Torgeir Waldemar holder jevnt høyt nivå. Bandet, som består av fem musikere, gjør jobben stødig og godt. Det er som forventet; det er godt og solid spilt. Waldemar og bandet leverer og gir oss gode tre kvarter med fin musikk. Det er av og til godt å vite hva man går til, og det gjør du når du skal på konsert med Torgeir Waldemar.

Litt hyggelig småprating mellom låtene blir det også tid til. Waldemar virker som en genuin og ærlig artist der det du ser er det du får. Så får det heller være at dette antageligvis ikke går over i historien som en av de mer spennende konsertene man har vært på. Folk så ut til å kose seg, og det holder i massevis.


Facebooksiden til Torgeir Waldemar. Her kan du bl.a. sjekke ut når han kommer til et sted i nærheten av deg.