«Angsty-men-søt-indie-punk» blir musikken til This Daze beskrevet som. Det er ikke så langt unna å treffe blink. De unge guttene trakterer i hvert fall gitarer, bass og trommer på en svært så selvsikker måte.

Det er først og fremst det framoverlente gitarspillet man legger merke til. De to gitaristene utfyller hverandre godt og lager velklingende gitarpop-indie (eller noe sånt). Låtene er fengende og energiske og backes godt opp av en god trommis og en leken bassist.

Singelen Young var gruppas debut, og de har etter det gitt ut den fengende A Sign, The Truth. De ble etter debutsingelen anbefalt av Urørt i NRK P3. Det skjønner man godt når man hører og ser entusiasmen og pop-teften til de fire guttene i det Trondheims-baserte bandet.

De er også det andre bandet jeg så på Trondheim Calling som både har spilt på Fru Lundgreen og har varmet opp for Honningbarna. Tilfeldig? Helt sikkert. Det trange lokalet på Fru Lundgreen så uansett ut til å passe dem godt. De spilte godt på lag med publikum som sto kloss inntil bandet.

Jeg aner ikke hvilke inspirasjonskilder de har, men jeg syns jeg hører hint av The Strokes i musikken. Og hvem vet, kanskje vil This Daze bli hørt av et større publikum one of these days. Hold et øye med dem, det skal i hvert fall vi i Musikknyheter gjøre!