V10 Onstage vil i samarbeid med iTromsø arrangere online-konserter i Tromsø framover, og første band ut var det Tromsø-baserte bandet Resirkulert (opprinnelig fra Storfjord i Troms). Vel, egentlig var det bare to fra originalbesetningen, Robin Røsting Mathiesen på elgitar og akustisk gitar og frontmann Emil Karlsen på vokal og akustisk gitar. De hadde med seg Espen Mortensen på bass og Marie Sofie Mikkelsen og Karoline Olsen Stensland på kor.

Først litt om produksjonen: Den var rett og slett fantastisk bra! Jeg har sett en del streamede konserter i det siste, men dette var den konserten så langt som har hatt desidert best lyd og best bilde. Bildekvaliteten var top notch, ingen hakking eller stopp, og bildet var glassklart. Lyden var også meget god. At disse faktorene er på plass, er et utmerket utgangspunkt for enhver online-konsert. I tillegg kommer låttitlene opp på skjermen. Kudos til arrangørene!

Bandet var satt opp på en scene med planter, stålamper, lys og røyk elegant dandert i bakgrunnen. I underkant av 300 tilskuere møtte opp på konserten med Resirkulert. Det burde vært veldig mange flere, for det bandet serverte på scenen denne fredagskvelden er rett og slett pop av meget høy kvalitet. Bandet har gitt ut to album, Du snakke for dæ sjøl (2017) og For en dag, for et liv (2019).

Bandet startet med åpningslåten Grav dæ ned igjen fra debutalbumet. Så kom den fengende Feil vei fra sistealbumet. To akustiske gitarer som spilte på lag, stødig bass og god vokal/koring. En finfin pop-låt.

Vokalist Emil Karlsen er en trygg, sjarmerende og morsom frontfigur. Han kunne fortelle at bassist Espen Mortensen hadde øvd inn låtene på bare fire dager. Imponerende! Så kom den vanvittig fengende Papirtiger i en fin og noe mer neddempet versjon enn den som er på plata. Gitarist Robin fylte inn med fine, lyse toner fra elgitaren sin.Det kom stadig små, morsomme kommentarer fra frontmann Emil. På et tidspunkt pekte han inn i kameraet og sa: «Du som har karantene – bli der du e! Og no skal vi spelle en låt som handle om multikulturalisme, Al-Hayat Helwa (livet e vakkert)".

Den siste låta Resirkulert spilte, handler om et oppussingsprosjekt, Palass, igjen med fint samspill på to akustiske gitarer. «Si mæ va det verdt det?», sang Emil og resten av bandet. Det var absolutt verdt det, og dette bandet burde stå og lyse på den norske pop-himmelen sammen med folk som Sondre Justad. Nå vet dere det, så neste gang Resirkulert skal ha konsert, enten det er online eller ute i den virkelige verden, skal du ha en veldig god grunn for å ikke møte opp.Facebooksiden til