Konsertstedet Pustervik er et legendarisk sted for kulturformidling i Göteborg. Siden 1920 og opp til 1990-årene var det kino der. I en periode var det teaterscene før konsert- og musikklivet overtok bygget. Jeg vil anta at Pustervik også er besøkt av ganske mange nordmenn. Nå står det i fare for å bli stengt i og med koronasituasjonen som vi alle er så altfor klar over.

I den forbindelse hadde Gøteborgs-posten fått i stand en online-støttekonsert til inntekt for Pustervik. Et prisverdig tiltak som flere kjente artister fra området hadde sagt seg villig til å delta på. Hver artist med sånn ca 20 min til rådighet.

Hvis vi skal sette en fellesnevner på det musikalske gjennom konserten, må det være «gitarklang». Flere av artistene har en distinkt gitarlyd, gjerne med litt sånn 80-talls-reverb på gitaren.

Klang kjennetegner i hvert fall Amanda Werne sitt gitarspill. Hun og gruppa Slowgold åpnet ballet, og de fikk vist at de også behersker live-settinga godt. Amanda og co spilte tre låter og starta med den flotte Nåt fra den siste plata Aska.

Slowgold fortsatte med Stäng ner, og vi får bare inderlig håpe for Pustervik sin del at det ikke viser seg å være en profetisk tittel. Slowgold avsluttet med Verklighet, som er åpningslåten på den forrige plata. De dro ut låten og Amanda fikk vist hvilken eminent gitarist hun er. Det hele endte i fint gitarøs før Amanda og de tre andre gikk av scenen.

De andre som spilte denne kvelden var Steget, Daniel Norgren, Virginia & The Flood, Sarah Klang og Graveyard. Alle ga oss fine musikalske bidrag med hovedvekt på fint og klangfullt gitarspill.

Så får vi håpe at det kom inn riktig mange penger til Pustervik, og at norske konsertsteder kan gjøre lignende ting, slik at det fins gode steder å høre musikk på når koronakrisen er over.

Se hele konserten her:
Hjemmesiden til Pustervik