Eivør Pálsdóttir er fra Færøyene og er kjent fra flere sammenhenger. Hun har laget musikk til både film, tv-serie (Game of Thrones) og spill (God of War). I tillegg har hun gitt ut en pen bunke med album. Hun har også spilt i Norge flere ganger og skulle i 2020 ha spilt både under Festspillene i Bergen i mai og på Midgardsblot i Borre i august. Konserten i Bergen er avlyst, hvordan det går med Midgardsblot henger vel litt i lufta.

Det er uansett fint å se henne live fra stua i Danmark. Her har hun familien rundt seg, og i løpet av konserten får vi se både ektemann, datter og søstre bidra.

Eivør har tekster både på færøysk og engelsk, men hun starter med den færøyiske Brotin etter å ha snakket litt om at folk har ønsket å høre mye forskjellig. Hun spiller på en nydelig rød elgitar og synger vakkert.

Så synger hun en ode til sin mor. Den heter rett og slett Mín móðir. Ektemannen kommer inn fra kjøkkenet og spiller keyboard. Her slår Eivør takten på en runebomme, en samisk tromme. På slutten av låten joiker hun.

Eivør spiller på kalimba på låten Monster. Kalimba er et lite afrikansk instrument med alveaktige lyder. Det er veldig effektfullt.

Hun tar seg også tid til å spille den fine Cohen-låten Bird on the Wire på akustisk gitar. Hun får spørsmål om å spille låten fra spillet God of War, som er et spill for PS4. Hun utrykker at hun er litt usikker på den, men det høres ikke sånn ut når hun er i gang.Hun runder av med den håpefulle Vera Lynn-klassikeren We’ll Meet Again, og får hjelp av søstre, mann og datter. Riktig vakkert og rørende er det, og vi håper at vi får se Eivør på en norsk scene om ikke så altfor lenge. Hun lager musikk som det virkelig er verdt å bruke tid på.

Se hele konserten her:Les mer om Eivør her