Joda, det holdes konserter andre steder enn i sentrale østlandsstrøk, også på online-fronten. Det aldeles utmerkete stedet Blå Rock i Tromsø hadde fått Line Saus til å komme og ha konsert der denne lørdagskvelden.

Line Saus spiller gitar og synger og har med seg Håvard Stanges på gitar. Stangnes trakterer sin Gibson på utmerket vis, og bidrar både med fint solospill, fingerspill og twangy akkorder. Line Saus spiller rytmegitar, men det er stemmen hennes som løfter det hele til å bli ekstraordinært. Den er utrolig kraftig og sjelfull og har en fin vibrato som gjør at man rett og slett blir bergtatt av å høre henne synge.

Line Saus er glad i moll-akkorder, glad i det mørke og melankolske. Det bærer de fleste låtene hennes preg av. Låter som Six Feet Under og Down the Hole drypper av stemninger som ikke akkurat er hentet fra glade solskinnsdager. «The pain is yours to keep» synger hun i Down the Hole, og uten at vi skal påstå at alle tekstene er farget i like dystre farger, skjønner dere tegningen. Det går helt fint an å trekke linjer og paralleller til f.eks. PJ Harvey og Hope Sandoval i Mazzy Star.

Hun og makker Stangnes tar oss gjennom et fint lite knippe med låter og sammen med rødvinen blir dette en konsert som går rett i blodet og sitter der en stund. Måtte atskillig flere få opp øynene for Line Saus sitt mørke og velklingende univers.

Se hele konserten her:


Les ellers vår anmeldelse av konserten til Line Saus på Buktafestivalen 2019.