by:Larm Black tar seg av den mørkere og litt smalere delen av musikkverdenen, og leverer metall, punk, hardcore, og alle nyansene derimellom. Tønsberg-bandet Fixation er en del av det programmet i årets festival, og sto på scenen på Vulkan Arena torsdag kveld.

Det er bare et år siden Fixation slapp sin debut-EP Global Suicide til overstrømmende kritikker både i nasjonal og internasjonal musikkpresse, og sammenligninger med alt fra Bring Me The Horizon og Architects til Muse og Nothing But Thieves.

Men til tross for at bandet er relativt ferskt i utvgivelsessammenheng har de en lang historie og en god del konserter bak seg, og består i tillegg av rutinerte musikere. Det var derfor et tight og samkjørt band som sto på scenen. Frontmann Jonas Hansen leverte imponerende vokaler som vevde seg sømløst inn i det gedigne dundrende bakteppet. Det var fin dynamikk mellom det harde og det myke, og det vakre og det brutale.Spede forsøk på korona-preget moshpit fikk vi også, samt et besøk ned til et begeistret publikum fra Hansen. Og med gjennomført høy energi, allerede en fin katalog med materiale og med god kontakt med publikum, ble det en svært så fin halvtime sammen med Fixation.

Tilskuerne var så fornøyde med å ha blitt overkjørt av damplokomotivet at de lenge nektet å gå, selv om by:Larm som kjent ikke har lagt inn ekstra tid til "en låt til!"

Forhåpentligvis blir det ikke lenge før det blir annonsert egne headline-konserter for Fixation.

Se alle bildene fra by:Larm-torsdagen i bildekarusellen her: