Foto: Kai Chen / Chen Photography


Midt blant alt kaoset i by:Larm finner man av og til skjulte små lommer av nesten opphøyde øyeblikk. Konserter som oppleves totalt annerledes, som gir deg en liten pustepause, uavhengig av hvilken sjanger musikk det er som spiller.

Cham Lèon bød på et slikt øyeblikk i Kulturkirken Jakob på by:Larm fredag kveld. Cham Léon er et ukjent navn for de aller fleste - enn så lenge - men leverte en overbevisende konsert som ikke kunne vært på et bedre sted. Musikken, som beveger seg i grenselandet mellom elektronika, klassisk, psykedelika, pop og R&B.

Hele tiden med en slags skimrende glans som ga det hele et sakralt og overjordisk preg. Dette ble enormt forsterket gjennom det visuelle inntrykket kirkebygget som backdrop ga, og gjorde det hele til en temmelig spesiell opplevelse. Cham Léon selv sto i sentrum som en nærmest eterisk men likevel sterk kraft. Så gjorde det ikke så mye om noen av låtene ble litt like og det ble noen monotone øyeblikk, de var så få at de aldri preget konserten.

Cham Léon vil bruke musikken sin til å skape et trygt rom for alle, og den boblen vi ble innhyllet i igår, vitner om at hen er på god vei til å gjøre dette. Publikum danset, sang, gråt, drakk og koste seg i den gyldne varmen mens regnværet dundret ned utenfor og Oslo spurtet forbi for å rekke frem til neste gjøremål en travel fredagskveld.

Se alle bildene fra by:Larm-fredagen i bildekarusellen her: