39-åringen begynte litt famlende med et jordnært lydbilde med gitar i hånd Han tripper, smådanser og virker spillekåt på scenekanten. Det er åpenbart at han er glad for å stå foran sine egne igjen.

- Denne låten skrev jeg da jeg bodde på hybel på Møhlenpris for mange år siden. Det var en kald, mørk 1.januar dag og jeg lengtet etter sommeren, forteller Lerche med et smil på lur på scenekanten og drar i gang Summer in Reverse.Det yrer fra en gråfarget himmel og er ikke særlig mye til juni-kveld, men Lerche får faktisk tryllet frem en sommerfølelse med gitaren. Avatars of Love er åpningssporet fra det ferske albumet med samme navn. Det var også fra denne platen de fleste av kveldens låter var hentet fra. . Og det er helt greit, for det er et kvalitetsrikt og variert album med spilletid på hele 85 minutter. Cut er en mer fartsfylt låt som sitter som en kule.

På Bastionen scene er det et fulltallig publikum, som viser sin glede over å se Sanglerken igjen. Grunnet plassmangel må flere fremmøtte stå utenfor Bastionen arena og få med seg konserten på avstand. Sondre Lerche er allsidig, og byr på en myriade av vakre musikalske stemninger. Bak ham ruller og går videoer til hver låt som er med på å trylle frem stemninger, som varierer fra ur-bane bybilder til grønne enger i bergensområdet. Det mest kuriøse er spøkelsesscenene på storskjerm til låten Dead of the Night, hvor trommeslageren har iført seg et hvitt plagg med to hull i.På Øynene lukket, som Lerche skrev sammen med fetteren Lars Vaular i 2012, blir det allsang på refrenget: "Så blir det dårlig stemning. Og kunsten e å holde det ved liv. Så jævlig dårlig stem-ning. Skjærer gjennom luften som en kniv". Muligens kunne Lerche bydd på flere låter som byr på allsang, men de aller fleste er likevel mer enn tilfreds med det han serverer på Bergenfest.

Foto: Oddbjørn Steffensen