Foto: Alex Hoel

Dan Snaith har gått under flere musikernavn, blant annet Daphni og hans mest kjente – Caribou. Å oversette det elektroniske lydbildet live kan være vanskelig, og det er derfor mange artister velger å spille låtene sine som et DJ-sett. Caribou gjorde det ikke slik, og hadde isteden et fullt band med to trommesett, bass og gitar, og demonstrerte at man kommer langt med litt ekstra krem på toppen av kaka.

To uker før de verdensomfattende hendelse ble utbredt i Norge slapp Caribou sin nyeste plate Suddenly, som var noe mer dansbart enn forgjengeren. For dem som kun hadde dagspass og ikke får sett Jamie xx på PiP i dag, var dette enn så moro.
På den absurde Odessa dro Snaith frem en fløyte og spilte sluttpartiet, mens på Sun forvrengte han vokalen inn i det evige. Sun ble også forlenget, med både Snaith og den andre trommisen på hvert sitt trommesett som bygget opp et tempo som slo seg løs blant blendende< lys fra scenen. Det var så kraftfullt at man skulle trodd at sola ville komme fram blant skyene.

Et av platens høyepunkter You and I ble ikke utført på en like mesterlig måte. Refrenget druknet litt i miksen slik at detaljene var vanskelig å høre. Det var heller også ikke så mye futt i bassen. Snaith sang godt, så noe klarte han å redde den.Halvveis i konserten var det klart at Snaith hadde klart å få med publikum på dansen, som på Home, You Can Do It og Never Come Back. Selv Grace Jones klarte ikke å engasjere til den samme graden. Her var man rett og slett blitt rytmens’ slave.

Selv om det tok litt tid på starten før ting kom i gang, lot det seg ikke stoppe etter dette. Caribous konsert var kanskje elektronisk, men den føltes veldig organisk. Selv om hverken gitaren eller bassen hørtes så godt, var det så mye som foregikk foran på scenen at det ikke spilte noen stor rolle.Can’t Do Without You ristet i gang dansemusklene for siste gang. Selv om regnet var tilstede under store deler av konserten, engasjerte Snaith og bandet så mye at det ikke var spørsmål om man skulle gå og gjemme seg under et tak.