-So let's touch the sky, brother. Touch the sky, touch the sky. Let us touch the sky, oh, sister. Touch the sky, brother synger Eric Burton vokalist til et fulltallig publikum på Bastionen arena. - Can you touch the sky? Put your hands together!

Publikum klapper og jubler. Konserten med Black Pumas høres ut som noe av den beste amerikanske musikken fra 1960- og 1970-tallet med soul, og man får lett assosiasjoner til soul-artister som Curtis Mayfield og Al Green. Vokalist Eric Burton har en glødende stemme. Han vokste opp med kirkemusikk, gospel i Texas og når han snakker til publikum høres han nærmest ut som en sørstatspredikant.Koret består av menn og kvinner og gjør en formidabel jobb, og iblant fremtredende  og andre ganger subtilt i lydbildet. En sentral del av lydbildet er elektrisk orgel, som håndteres  av JaRon Marshall. Heller ikke gitarist Adrian Quesada på gitar må også nevnes.

I tillegg til Touch the Sky var Colors, Fire og Fast Car høydepunkt på konserten. Publikum respons på konserten var entusiastisk, og de responderte entusiastisk om å få høre mer når det nærmet seg slutten.Black Pumas blir beskrevet som et psykedelisk soulband, og de ble dannet i Austin, Texas i 2017.  I 2019 ga de ut sitt selvtitulerte album som de også spilte fra. Det er et veldig slitesterkt album, og det er all grunn til å glede seg til deres neste utgivelse.

Foto: Per Ole Hagen