Foto: Alex Hoel


Chan Marshall, under sitt artistpseudonym Cat Power, ga ut sitt tredje album med coverlåter for litt over to måneder siden. Tittelen ble det passende navnet Covers. Dype følelser, nedstrippede arrangementer og mye mystikk. Cat Power har sjarmert mennesker verden over med hennes enkle og nedstrippede arrangementer.

Hun hadde tatt meg seg en trommeslager, en gitarist, og en som vekslet mellom å spille på tangenter og gitar. Selv var hun kledd i en enkel sort kjole, og en pannelugg som nesten rakk ned til øynene hennes.

Før hun gikk på scenen i dag fikk alle med akkreditteringspass om at det ikke vil bli tillatt fotografering fra piten på dagens Cat-konsert. Dessverre hadde ikke alle fått med seg dette. Pro Sec vaktene sirkulerte som gribber rundt publikum, klar til å angripe ethvert speilreflekskamera de får øye på. Litt action i et ellers ganske rolig sett.

Etter to sanger stopper hun opp litt, bøyer seg ned mot det ene lille bordet, og plukker opp et hvitt krus med te. Hun veksler mellom å ta en slurk rødvin og en slurk te. Karaktersterkt, må jeg si.

Mot slutten av settet tar det seg opp mer og mer; folk begynner å løsne litt på beina og vise antydning til bevegelse: vitner jeg noe som likner dansing?

«It's time to go», sier hun før vi går inn i settets siste låt.

Det er lett å si at konserten ikke hadde nok action eller nok show. Enkelte vil nok gå så langt å mene at det til tider var kjedelig, men det er slettes ikke tilfelle. Cat Power leverer en ærlig og redelig konsert, et show som er nedstrippet og usminket, blottet for retusjerende eller korrigerende virkemidler. Dette er en artist som vet sin besøkelsestid, hun er flink til å lese rommet, og hun avslutter verken for tidlig, eller for sent. Konsertens rytme og pace var tilnærmet perfekt. Hvis man kan tillate seg å bruke det upresise adjektivet autentisk for å beskrive konsertopplevelsen, er dette et inntrykk jeg sitter igjen med. Cat Power har et uttrykk og en utstråling som virker veldig ekte. Jeg sitter igjen med en god og tilfreds følelse etter konserten.