Foto: Alex Hoel

Helado Negro (spansk for svart iskrem) er artistnavnet til den amerikanske musikeren Roberto Carlos Lange. Med sin Ecuadorianske opprinnelse, blander han sjangere som latino og folk, med tidvise elektroniske lysbilder i bakgrunnen. I 2019 fikk han stor annerkjennelse for albumet This Is How You Smile og slapp sitt nyeste i 2021 kalt Far In.Det ligger i navnet at Piknik i Parken er et sted der man kan, vel - ha en piknik i parken. Festivalens siste dag åpnet dørene allerede klokka 12:00 med Helado Negro på til 13:00. Man kunne lure på om dette kom til å føre til et labert oppmøte, men nei, på denne nydelige lørdagen var folk på plass. For dem som tok turen for å se dem så tidlig, fikk de en perfekt start på festivaldagen.Alt klaffet så bra. Solen, musikken, stemningen. «Velkommen til den beste dagen i livet deres», sa han smilende. Det første som må bemerkes er at Lange har en av de mykeste stemmene som finnes. Om man sto der og svaiet eller slappet av på pleddet, var nærmest alle låtene såpass lune at det var til å smelte av.

Helado Negro byttet på å spille gitar og danse rundt på scenen med mikrofonen. «Dans med meg. Husk, jeg er den eneste som ser på dere». På Gemini and Leo og Outside the Outside fikk man prøvd det ut, mens andre ganger senket stemningen, og vi badet i varme basslinjer som på Running. Basslyden var god og rund, med akkurat nok trykk til å la vibrasjonene kjennes på kroppen. Trommeslageren ga også lette takter som var i perfekt balanse med de andre elementene.Han avsluttet faktisk enda roligere med País nublado der bandkameraten sto og vrengte på lyden med et slags lydkort, mens artisten selv holdt for gitarstrengene og skapte en dempet lyd. Med psykedeliske bilder i bakgrunnen, var det all grunn til å nyte.

Sangene hold mye av den samme stilen, men dette var med på å opprettholde en transelignende tilstand, om man lot seg forføre av musikken. Hans smilende personlighet og lette dansetrinn var også med på å føle oss velkomne. Her skulle vi kun slappe av.