Foto: Alex Hoel

Britiske Tom Odell var nok en som trakk mye av lørdagspublikumet på Piknik i Parken. Med sine sørgmodige pianoballader og sjarm på scenen, er det ikke rart han smelter folks hjerter. Tidligere har det blitt kommentert at han har vært litt forsiktig og ikke helt klart å få grepet om publikum. Årene har visst gjort ham mer moden, fordi denne gang var det ikke tegn til at han var sjenert, særlig ikke da han hoppet ned fra pianoet sitt.

Han hadde god kontroll på sangene sine, med mye innlevelse. Tekstene er kanskje der han treffer best, som på Sparrow eller Can’t Pretend som nesten føles ut som noe tatt fra en Bond-film.Heal var svært emosjonell med flere taktskifter og ble krydret ekstra mye mot slutten med et økende trommeparti som endte i en eksplosiv avslutning. Helado Negro sa tidligere på dagen «velkommen til den beste dagen i livet deres», så når Odell også velger å synge The Best Day of My Life, må det jo ha vært en enighet om at dette virkelig var en fantastisk dag å være på festival på? Det så sånn ut på publikum i hvert fall.

Musikken hans hørtes også ut som den kunne bli spilt på en mørk klubb der man bare har sitteplasser, med kun stearinlys tent. Han klarte å veksle mellom forskjellige stemninger, men sangene i seg selv opplevdes ikke som om de utfordret lytteren. Kjenner man tekstene godt, ville man mest sannsynligvis ha det helt fantastisk. Allikevel var det ikke så mye som stakk seg ut, selv om sangene i seg selv var gode nok.Selv om det ble byttet til kassegitarballader og mer involvering fra bandet, holdt han seg fortsatt relativt trygt innenfor den samme sonen uten store variasjoner i sangstrukturene. Det kunne gjøre at ting sto litt fast og ikke alltid var like engasjerende å lytte til.

Tom Odell kompenserte uansett med nok sjarm i bøtter og spann til at det gikk fint. På Hold Me var det ikke bare publikum som omfavnet hverandre, men sangen var også som en varm klem fra ham til oss. Med hans største hit Another Love i boks, kunne vel bare Two Door Cinema Club gjøre dagen bedre for mange.