Foto: Marius Mada Dale

Ja, da var det slutt. PiPfest 2022 er over, og det hele kulminerer i et fyrverkeri av et sceneshow av det irske indie-pop-rock bandet Two Door Cinema Club.

Den irlandbaserte trioen Two Door Cinema Club får selv trærne i sofienbergparken til å danse, vifte på greinene, og riste på bladene. Siden tidlig 2007’ har trioen sjarmert trofaste tumblrbrukere og hipsterheads med sin joviale britpop. Ved å blande gitardrevne hooks elektroniske instrumentaler greier de å fange hele PiPs festivaldeltakere rundt sophiescenen lørdag kveld.

Two Door Cinema Club er et band fra Nord-Irland. Trioen består av Alex Trimble (vokal, rytmegitar, synther), Sam Halliday (gitar, backing vokal) og Kevin Baird (bass, synth, backing vokal).«Thank you oslo!» skriker vokalisten i det han stryker det glatte håret bakover i en sleik.

Deres imponerende sceneoppsett tillot dem å levere et veldig visuelt show som også fremhevet det distinkte estetiske uttrykket de har skapt til deres siste album, False Alarm. Det hele virket veldig gjennomtenkt, og jeg ble overrasket over utformingen av showet. Scenegrafikken var interessant og engasjerende, uten å bli en fullstendig epilepsifremkallende begivenhet.

Two Door Cinema Club avsluttet PiPfest i en voldsom fart. Her skal ikke et sekund av konserten kastes bort. De spilte låtene i et radig tempo, med et minimalt av opphold mellom låtene. Energien er høy. Likevel kunne det føles ut som om de brukte litt for lang tid, og de kunne gjerne kuttet ut to-tre sanger fra settet. Bandet viste en scenetilstedeværelse som balanserte fint mellom å være pretensiøs og sjenert.
...
Men kanskje litt tyngre på den pretensiøse siden.