Foto: Ingrid Slettemoen

Den joviale rockeduoen brenn. (uttales brenn ikke brennpunkt) gir oss poppete og energisk indiemusikk. Duoen består av Rémy Malchére og Edward Smith – to litt slackete bakoverlente musikere som spiller rifforientert gitarrock. Til tross for deres internasjonale diplomat-barn-navn, gir de oss norske tekster som skildrer typisk indierocktematikk: Kjærlighet og savn. Å gi opp kjærlighet. Kjærlighet som kommer, og kjærlighet som går. Hverdagen. Sex og kjærlighet. Sex er lett, men kjærlighet er ikke lett. Sånne ting.

Litt sjenert røyk blåser inn fra sidene på scenen. En høy subbass slår luften ut av publikums lunger, og brenn. hopper inn på sceneområdet fra hver sin side. Med seg har de sitt liveband. Og noen bokser øl.God morgen Oslo, går det bra med dere?

Blondt halvlangt og fett hår. Litt rølpete, men sjarmerende. Edward går ikledd en åpen skjorte avbildet en stor eksplosjon. Klesstilen trer inn i arverekken som indieprinsen Mac DeMarco etablerte tidlig på 2010-tallet, men med et litt mer rockete og rufsete preg. Øyas dunkende sub-bass overskygger så vidt lyden av nøkkelknipper som skrangler fra publikums buksehempe.

Videre forteller han at han våknet en gang i timen hver natt.
"Det er fordi vi er på øya i love you!!!"

Med seg hadde de sanger/låtskriver Kaja Gunnufsen, og hele Norges ironirapper: Kjartan Lauritzen. De gjør et kort besøk før de fyker av scenen i like stor fart som de ankommer. Men Kjartan og Edward rekker å dele et kyss.

Apropos internettironi: en av sangene avsluttes med the licc, en kjent melodilnje ofte hørt i jazzmusikken; et internettfenomen populærisert av YouTube-vloggeren Adam Neeley. Det er ingen tvil om at denne gjengen har brukt mange timer på internett og YouTube - både foran shredding-tutorials og funny memes. Da de introduserer bandet gjør de det med Spanish Flea i spilt bakgrunnen, popularisert av Ingrid Espelid Hovids pausemusikk på NRK Fernsynskjøkkenet, noe som gjør det hele til en morsom og uhøytydelig opplevelse. En av sangene avsluttes med PornHub-introens trommefyll - et fenomen som stadig dukker opp i humorsnutter og prænks på TikTok. Det er gøy med humor eller hva?Skjorten til Edward kan ses på som en refleksjon av konserten. Denne konserten var en folkelig og gøyal rockeeksplosjon. Det er tydelig at de har det gøy, og denne gleden glir sømløst over på publikum. Brenn. klarte å vekke øya sitt festivalklare publikum til live, og gjøre de klar for fire dager med musikk, fest og felleskap. De gjorde en imponerende opptreden på Øyas første dag.