Foto: Ingrid Slettemoen

H.E.R (uttales høør) er artistpseudonymet til Gabriella Sarmiento Wilson. Navnet er et akronym for setningen Having Everything Revealed. Da RCA ga ut hennes første album i 2016 var det lite informasjon om artisten på omslaget. Everything would be revealed in time, stod det nedskrevet på albumomslaget - et subtilt pek på artistnavnet. Coverbildet illustrerte en mystisk silhuett av en menneskekropp. Hvem er nå denne personen? Selv må jeg innrømme at jeg ikke var særlig godt kjent med henne, men etter konserten hennes på Øya har jeg fått et lite inntrykk av hvem hun er.

Jeg har nemlig akkurat gått vekk Amfiet, øyas flaggskipscene, der hun nettopp framførte sin første konsert i Oslo. Fra øyeblikket hun gikk på scenen ble jeg umiddelbart sjarmert. Hun var selvsikker og bestemt, men hadde samtidig en veldig ydmyk og cool framtoning. På typisk amerikansk vis uttrykker huns sin takknemlighet for å være her. Hun strør rundt seg med ord som Grateful. Blessed. Thank You. I love you. Hun er kledd helhvitt - og står i sterk kontrast til de svartkledde bandmedlemmene hennes. De grønne solbrillene hennes satt stødig på nesen, og håret hennes flyter omkring henne. Hun stjeler all oppmerksomhet.My name is her, i'm happy to be here. Ready for a good time?

Det er en felles lettsindig stemning blant publikummerne. Jeg har stilt meg litt lengre bak, opp i en skråning, og jeg svaier litt sjenert og keitete side til side til rytmene. Selv om hun hovedsakelig identifiseres som en r&b-artist, så merker jeg umiddelbart at musikken er satt sammen av flere undersjangre. Gjennom konserten får vi høre både gitarblues, reggae, akustiske ballader og rock. På den fjerde låten tar hun det litt ned. Hun tar fram den akustiske gitaren, og står på scenen - nærmest helt alene - kunne akkompagnert av enkle rytmeholdende trommeslag, og litt bakgrunnskoring. Skjermen bak henne viser psykedeliske lys og farger som komplimenterer syngingen hennes.

Publikumet svaiet seg uanstrengt til de rytmiske taktene, og det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av hennes forførende stemme. Hele Øya crushet nok litt på H.E.R i går