Foto: Ingrid Slettemoen


Øyapublikumet har stilt seg tett i tett i det lille skyggeområdet Vindfurens markise dekker over. Det er hett i dag.

Charlotte dos Santos er en brasiliansk-norsk jazzsanger, komponist og arrangør. Hun er utdannet fra Berklee College of Music i Boston i 2016, og har siden sluppet en rekke singler og et minialbum her i Norge. Jeg ble betatt av musikken til dos Santos i 2017 da hun slapp Cleo, et minialbum jeg mener er blant de sterkeste norske albumene noen gang.

Hun går på scenen kun iført en elegant blå kjole, og høye beige boots, og hvite solbriller. Hun har med seg tre stykker på scenen, en bassist, en keyboardist, og en trommeslager. De er alle kledd i helhvitt. Det er et enkelt sceneoppsett, kun med turkis- og lilla spotlights som lyser ned på artistene.

«Så deilig å stå på scenen i Oslo igjen. Det er fem år siden jeg spilte på Øya sist.» Hun forteller at i dag skal de spille både gamle og nye låter. Den første låten er Patience, den andre singelen hun har sluppet dette året. De fremfører den på formidabelt vis, med et enklere og subtilt arrangement.

Videre går hun gjennom flere av sangene på Cleo, hvor jeg syns den minimalistiske tolkningen av Its Over, Bobby fungerer utmerket, til tross for mangelen på låtas karakteristiske blåsearrangement.

Det er ingenting som markerer seg som særdeles annerledes eller overraskende - det skjer ingen vendinger eller overraskelser - og hun leverer akkurat til forventningene (og kanskje litt til). Det minimalistiske og subtile arrangementet gir god plass til vokalen i lydbildet. Bandet er også tight, selvfølgelig. Men det er stemmen som virkelig skinner. Det var en fryd å se Charlotte dos Santos tilbake i Norge, og jeg gleder meg til ny musikk fra henne.