Vokalist Conor Oberst (42) og hans sju musikere var spillekåte og ga Øya-publikummet en variert konsert med låter som spente fra 2002 til det nyeste albumet, Down in the Weeds, Where The World Once Was (2020), som de spilte mest fra. Selv spilte han gitar eller piano når han ikke spratt rundt på scenen.

Han var uvanlig pratsom og anbefalte oss stadig å handle klær på Hennes & Mauritz, siden bagasjen til Omaha-bandet ikke hadde kommet fram og de hadde måttet kjøpe sceneantrekk der. Med sin keitete stil og sprukne stemme sjarmerte han oss med entusiasme og humør. Men det ble for krampaktig, og jeg foretrekker Bright Eyes på en mindre scene og når de har bedre tid.

De to andre faste medlemmene i Bright Eyes er Mike Mogis (gitar, steelgitar) og Nate Walcott (keyboards, flygelhorn og litt trommer). Også den andre keyboardisten spilte trompet, og han utgjorde blåserrekka sammen med en kvinne på klarinett og sax. En annen kvinne spilte fiolin, så det var et mektig lydbilde vi fikk servert.De startet med Dance And Sing, ei tekst Conor Oberst tok bokstavelig, Lover I Don't Have To Love og powerballaden Old Soul Song (for the New World Order, der Bright Eyes minnet om Springsteens E Street Band. Ellers kan bandets musikk karakteriseres som poprock og indiefolk.

Mariana Trench hadde et voldsomt trommebreak mens de andre musikerne gikk over til frijazz, for så å vende tilbake til melodien. Oberst forklarte at låta er oppkalt etter verdens dypeste sted, Marianergropen i Stillehavet, og også handler om at livet går opp og ned.

Så sank konserten i kvalitet. Men den tok seg heldigvis opp igjen på de to siste låtene: I Believe In Symmetry (2005) og One For You, One For Me (2011), som har et herlig feleriff, var ekstra intens og endte med at Conor Oberst danset med saksofonisten.

Vi fikk en underholdende time med dyktige musikere, men det ble for masete og krampaktig etter min smak. Jeg har hørt Bright Eyes bedre.

Foto: Ingrid Slettemoen