Foto: @ihnebilder


Det er tredje gang på rad Fieh spiller på Øyafestivalen. De har oppgradert seg fra Vindfruen i 2018, og i år står de på hovedscenen på Øya.

De har virkelig tatt oransjefargen til sitt eie, og alle scenekulissene er i et oransje tema. På skjermen bak vises albumomslaget til deres nyeste album In the Sun in the Rain, som gir umiddelbare assosiasjoner til internettkunst. Kanskje man snart bør få kjøpt Fieh på kryptomarkedet?

Konserten starter med et enkelt fløytespill, før resten av kompet kommer på scenen. De har til og med fått med seg en harpe opp på Amfiscenen.

Øya! Vi har vi savna dekk! Sist gang var 2018 på Vindfruen. I 2019 ble vi hasteinnkalt, spilte på denne scenen her. I år bli spurt om å spille her en gang til. Vi velger å kalle det hat-trick!

Sofie Tollefsbøl, som er frontvokalist og hovedperson i gruppen, understreker sin forkjærlighet for Felleskjøpet-klær og Espa-boller. Hun viser fram sine sokkene sine som er av Espa-merch, og hun forteller at hun ble inspirert av en festivaldeltaker. Hun er glad, sjarmerende og folkelig; hennes lettsindige humør smitter over på publikum.

Bandet spiller tight og leverer på alle fronter. Sofie henger med, og hun syr det hele sammen i en gjennomført, energirik og livlig Fieh-konsert.

"Øya dere har vært nydelig, vi ses igjen."