Forutsetningene var gode for en strålende konsert med de svenske søstrene Söderberg. I det deilige sommerværet hadde mange tusen kommet for å se dem i Amfiet, hvor jeg tidligere har opplevd glimrende lyd med artister som Michael Kiwanuka.

Men lydteknikeren til First Aid Kit må ha gjort en slett jobb på soundcheck, for trommelyden var ubehagelig og overstyrt fra første låt, mens bassen til både Johanna og synthbassen til keyboardisten var grumsete. I tillegg var Johannas vokal mikset for lavt i forhold til Klaras, som jo er hovedvokalist. Først på de tre siste låtene hadde duoen ok lyd.

Da hjelper det lite at First Aid Kit bød på mange av sine beste låter og var blide og utadvendte. Klara påpekte at de hadde spilt på Øyafestivalen ti år tidligere. Det har vært stille fra dem på platefronten i fire år nå, grunnet Johannas graviditet. Men i november kommer albumet Palomino, som de spilte to singler fra, hvorav Angel er glimrende.Ellers bød de på coverlåta The Boys of Summer, som Don Henley har originalen til. Men ikke Ted Gärdestads Come Give My Love, som de har spilt mye live.

Vi fikk favoritter fra album nummer to, tre og fire, bl.a. The Lion's Roar, en akustisk Emmylou med a cappella intro og den avsluttende Silver Lining, som publikum fikk synge deler av.

Alt i alt var det ikke noe å si på vokalharmoniene eller musikerne. Men lydkvaliteten var så dårlig at opplevelsen ble redusert iallfall for denne anmelder, som har sett First Aid Kit med topp lyd i Operaen. Verst lyd av alle de 11 låtene hadde Wolf.

Foto: @ihnebilder