I mai arrangerte TADC Duran Duran sitt første besøk til Norge siden 2005. Nå var det Simply Red sin første tur til disse kanter siden 1992. Begge har kanskje vært utfordrende å selge i det absolutte storformatet disse bandene ellers gjør i Europa, all den tid Duran Duran spilte på Rockefeller i 2005, og Simply Red var godt unna utsolgt i Spektrum i 1992, for så å aldri komme tilbake - før nå.

Men tanken er god. Hyggelige nostalgibomber som godt voksne med god økonomi kan nyte sammen med naboen. Akkurat slik som Over Oslo gjør og har gjort det med Simple Minds, A-ha og Pet Shop Boys bare i år, og Vulkan Open Air med Toto to dager før Mick Hucknall og co. sjekket inn på hotellet på Lillestrøm. Og det er faktisk ikke verre med en togtur til Lillestrøm enn en tur i kollektivtrafikken fra Oslo-gryta og øverst opp i Grefsenkollen til Over Oslo.

Natalie Imbruglia

På den litt stusslige parkeringsplassen uten så mye som en grastust (ikke mye «Sommerstemning» som møter deg akkurat, selv om trærne utenfor gjerdet er pene) gikk førstemann på plakaten Natalie Imbruglia på over 30 minutter senere enn planlagt i det køen foran baren var nesten større enn den foran scenen. Vel og merke i ettermiddagssola, noe vi var langt unna under den iskalde og våte seansen med Duran Duran snaue tre måneder tidligere. Den evigunge damen gjestet med Coldplay på Wembley i London her forleden, og nå var endelig tiden kommet for å synge «Torn» her også. Låten som vi kjenner like godt med vår egen Trine Rein.

Siden den 90-tallshiten har Imbruglia holdt på, og hun lagde god stemning foran scenen i solnedgangen på Lillestrøm med åpningen «Wrong Impression» og «Nothing Missing» til pene «Shiver» og «Satellite» og avslutningen med «Big Mistake» og «Build It Better». De kom begge etter låten som ikke uventet lagde den beste sommerstemningen så langt i kvelden; «Torn».

Lisa Stansfield

En annen flink dame som har besøkt oss altfor sjelden er Lisa Stansfield. Rundt tiårsskiftet mellom 80- og 90-tallet var hun stor, med fulltrefferen Affection og Real Love som fulgte den opp. Og hun lener seg fremdeles stort på Affection, som hun også turnerte under 30-årsjubileet sitt i 2019. Tittellåta var først ut på Lillestrøm, før "The Way You Want It" og "This Is The Right Time" fikk folk til å bevege seg på asfaltplassen.

56-åringen fra Manchester stilte med et 10-mannsband av svært kompetente folk, inkludert Gary Barnacle og John Thirkell på saxofon og trompet som tidligere har løftet hits fra Level 42, Rod Stewart, George Michael og en haug med andre legender.

Stansfield presset inn så mange låter hun klarte på den timen hun hadde, og vi fikk bare et "thank you" eller et "tusen takk" før vi var avgårde til neste smoothe og groovy nummer. Det ble et deilig sett til slutt, med låter som "All Around The World", "Change" og "Someday (I'm Coming Back)" som lagde mest bevegelse foran scenen i det settet hennes nærmet seg slutten.

Simply Red

Så var det headlineren sin tur, foran et publikum som allerede hadde tatt frem dansefoten på Lisa Stansfield sitt sett. Simply Red har ikke vært i Norge på 30 år, og Mick Hucknall har både avsluttet Simply Red-kapittelet og startet det opp igjen i mellomtiden.

62 år gamle Mick Hucknall har så absolutt gjort rett i å gjenopplive Simply Red. De har nok hits til å holde et publikum gående med både allsang og dans, og Hucknall har fremdeles både stemmen, energien og sjarmen til å bære 90 minutter med skikkelig godstemning.

To låter fra debutplata startet festen, med "Look At You Now" og "Come To My Aid" før en sjelden men funky "She's Got It Bad" fra Stars fulgte opp. Simply Red er langt på vei et soloprosjekt for Mick Hucknall, men det er likevel folk i bandet som har vært med lenge. Ian Kirkham på saxofon og keyboards har vært med siden 1986, og bassist Steve Lewinson og gitarist Kenji Suzuki har vært med siden 90-tallet. Til sammen er de en gjeng som bærer låtkatalogen frem til fest, om det er reggae i "Night Nurse", brasilianske samba-takter i "Fairground" eller rett og slett vanlig og spretten soulpop i Barry Whites "It's Only Love" og megahiten "Something Got Me Started". Smektige ballader som "Holding Back The Years" og avslutningen "If You Don't Know Me By Now" var heller ikke glemt.

Det meste gikk rett hjem for Mick Hucknall på Lillestrøm, foran et publikum som kvitterte med allsang, dansing og brede smil.

"This was so much fun", sa Mick etter 90 minutter. Det var det ikke mulig å krangle på. "Sommerstemning" ble det så absolutt!