Foto: Johannes Andersen

41-åringen fra North Carolina (opprinnelig Kentucky) ventet lenge på gjennombruddet. Det kom i 2018 med hennes første countryplate, Meet me at the River, som ble produsert av Nashville-legenden Fred Foster og hadde en duett med Bobby Bare. Før det spilte Dawn Landes hovedsakelig folk/viser og ga ut platene selv.

Hennes første norgeskonsert var solo, kun akkompagnert av akustisk gitar. Man kan jo savne et band, men Landes var så flink til å fortelle om låtene at det ikke ble ensformig. Hun var blid og pratsom, imponerte med sin sterke stemme, og brukte gitaren iblant som perkusjonsinstrument ved å slå rytmen på gitarkassa (slik som Johnny Cash).Hun sang låter fra de fleste av sine sju album og begynte med Meet me at the River, som handler om å se elva ved solnedgang. Vi fikk en av de to Jimmy Driftwood-sangene fra samme album og Bloodhound (2014), som hun skrev etter å ha sett sin venns hund i øynene.

Blant høydepunktene var en sang om å gå tur, Keep on moving, inspirert av ei bok hun hadde lest av Erling Kagge (hun hadde forgjeves prøvd å invitere ham til konserten), og sangen hun skrev til sitt nyfødte barn, I'm Your Mama (2019), der hun ikke spilte gitar, men kompet seg selv med klasking på lårene og knipsing. Dette er hennes nest mest strømmede sang.

Mindre vellykket var de to sangene fra hennes 2020-musikal Row. Den første måtte hun avbryte fordi hun ikke husket teksta! Heller ikke den nye singlen War On Women (et innlegg i den amerikanske abortkampen) slo an.De morsomste sangene var Why They Name Whiskey After Men og How To Say "I Love You" fra 2018. Sistnevnte var en hyllest til ektemannen og ble spilt mens en norsk 50-kroning var tredd gjennom strengene - et triks hun hadde lært av Johnny Cash.

Jeg digget også den fengende 2018-singlen Traveling, John Prine-klassikeren Angel from Montgomery og siste ekstranummer, Dolly Partons Longer Than Always, der hun fikk publikum til å synge sangtittelen. Ellers var ikke akkurat stemningen høy i det glissent besatte lokalet, som tidligere rommet Club 7 og Sardine's.