Margo Cilker fra det nordøstlige Oregon debuterte i fjor høst med et av årets aller beste album innen roots, folk, country og americana, Pohorylle. Referanser er Gillian Welch, Bob Dylan (anno Desire), The Band, Lucinda Williams og Terry Allen.

Dessverre gjorde hun ikke noe forsøk på å gjenskape dets herlige sound på sin første norgeskonsert. Cilker spilte nemlig solo, kompet av en kassegitar hun stadig måtte stemme. Jeg savnet spesielt pianoet fra plata. Men stemmen var like sterk og særegen.

Belleville er Cosmopolites intime og minste scene i Soria Moria-bygget i Oslo. Med rundt 50 til stede var det halvfullt. Men disse ga Cilker sjelden mer enn høflighetsapplaus.Hun prøvde iallfall å live opp med å fortelle historier om sangene, hvorav sju var hentet fra albumet. Mange er inspirert av landskapet i Oregon. Vi fikk også noen som ennå ikke er utgitt, bl.a. en om da hun "stalket" Neil Youngs hjemtrakter og en om å spise favorittfrokosten "Christmas chili" i New Mexico (både rød og grønn chili).

Ellers fikk vi tre coverlåter: John Hiatts Your Love Is Not Rest, Tom Waits' Put Me Back In The Crowd og som ekstranummer Death Cab For Cuties I Will Follow You Into The Dark.

Jeg håper Margo Cilker har med seg band neste gang, for denne konserten ble ensformig. Uansett lover de nye sangene godt, så vi kan helt sikkert glede oss til andrealbumet.

Foto: Stian Schløsser Møller