Foto: Hogne Bø Pettersen


Luke Elliot er en force of nature, på scenen, som man sier på nynorsk. Han er intens i sin innlevelse og opptreden. Det være seg om han sitter og dæljer løs på pianoet (noe han selv sier er for å dekke over at han egentlig ikke er pianist), trakterer gitar eller bare står og synger så spyttet spruter inn i mikrofonen.

Publikum på Sinus i Stormen konserthus i Bodø spiser det opp denne lørdagskvelden, og jubelen står i taket på de siste låtene. Luke Elliot sier selv at han ikke håndterer kosepraten mellom låtene, men det skaper en artig kontrast siden han ellers er nonchalant, proff og jævla kul mens han opptrer.

I den lille praten han foretar gjør han narr av både seg selv og bandmedlemmene, og det blir rett og slett komisk når Freddy Holm (gitarer og fele) gjør Luke oppmerksom på at han har drukket av Freddys flaske når han har fuktet munnen mellom låtene … Men det hele skaper en veldig fin og intim stemning mellom bandet og publikum.

Og musikken? Det er helt tydelig at Luke har utviklet seg som låtskriver også. Han serverte flere låter fra sitt kommende album, og de ble like godt mottatt som alle andre sangene. Ikke minst Wilhelm Tell, som Luke sier de aldri har framført før. Det skulle man ikke tro, det er en knallbra låt jeg tror blir en vinner på konserter i framtiden.

De gjør også coveren I Who Have Nothing, som både Shirley Bassey og Tom Jones har gjort. Den er også med på det kommende albumet og ble framført som en del av ekstranumrene, og Luke gjør den til sin egen.

Det ble også publikumsfavoritter som The Big Wind, Carolyn, Get'Em While They're Hot og ikke minst All on Board, som ble udødeliggjort i en episode av NRK-suksessen Exit.Som en blanding av Tom Waits, Nick Cave, Van Morrison og litt Sivert Høyem synger og dirigerer Luke musikken til enda større høyder enn på plate. Klart, det hjelper når man har solide musikere som tidligere nevnte Freddy Holm (gitar), Finn Tore Tolke (bass), Sander Nordahl (gitar) og Alexander Lindbäck (trommer) med seg. Lydmiksen av Vegard Machalsen er krystallklar og han burde gi en del lydteknikere som jobber på ulike festivaler kurs, for her var det ikke mye lydgrøt.

Luke spiller på BlåRock i Tromsø i kveld, og de som skal dit kan bare glede seg.