Foto: Anette Skutevik

Gjemt bak en grå dør i en sidegate samlet seg noen folk fra Bergens etablerte hiphopmiljø for å feire soloprosjektene til to medlemmer av Fjorden Baby! Det trengs ikke mer enn to billige lampeskjermer opplyst med fargerike lys og DJ-er med ekte holdning for å skape en drøy kveld.

WangLAde$h og CossiNAM er kjente navn som tar med seg en litt annen fanskare solo enn med FjordenBaby!. En blandet mengde, lett identifiserbar med sin caps og beaniekultur, var sterkt representert på Rommet. De fleste kunne synge med på hits av WangLAde$h, som også tydelig satte tonen den kvelden. Venn og bandkamerat CossiNAM, byttet på å opptre med ham, men sakket litt etter.Med Dr Dyregod som andre låt, varmer Sturle Kvilekval, aka WangLAde$h, opp publikum. Han skyver opp solbrillene og forbereder seg på å skru opp autotuningen enda høyere. Flyvende bytte og CossiNAM kom opp på scenen. Keyboardisten fra FordenBaby! tar med seg mykere beats med pop og trap elementer. Klimakset nås etter kun fem låter og klubbstemningen råder i rommet.

Publikum har et kort oppmerksomhetsspenn, som WangLAde$h og CossiNAM kjemper for i hver låt. Begge mister i mellomtiden mengden, men klarer alltid å fange dem igjen. Klubb-undergrunn beatsene fra WangLAde$h bytter fint med pop og hop fra CossiNAM. Mens WangLAde$h allerede har nådd en viss gruppe fans, eksperimenterer CossiNAM fortsatt med lyder. En eksperimentell lyd mellom klubb, trap og drømmepop, som nå også har fått Latino-beats i den nye låten Pluss pluss.
Nam Nguyen aka CossiNAM virker nesten litt sjenert da han heller vil synge for guttene sine eller veggen enn å se på publikum. Konserten ble avsluttet brått etter WangLAde$hs mest populære låt Strøm på tlf. Mens produsenten fortsetter, går artistene målbevisst bakstage og lar publikumet viber ut. En brå slutt som taler om en kulhet velkjent fra FjordenBaby! medlemmene.