Foto: Hans Jørgen Kjenes


Bak Kapteinen er det en karismatisk, energisk stavangergutt som elsker scenen. Hvis du ikke hadde hørt musikken, kunne du tenkt at du var på et sirkusshow med vekslende country, rap og indie-pop stil. Kapteinens stil lar seg ikke vrenge inn i en kategori. Med musikken hans er det derimot mye lettere. Trioen spiller norsk indiepop med fengende refrenger og god-stemning synth pop elementer.

Stavangerbandet debuterte i 2019 med låten MR. FANTASTIQUE og kan musikalsk sammenlignes med Tøfl, Isak Shorty og Kjartan Lauritzen. For Kapteinen selv var det visuelle det viktigste av kvelden, fordi han visste at publikummet allerede hang med på låtene.

Vokalisten Kjell Øverland elsker scenen og den store entreen. Han og sine to bandmedlemmer har alle sin egen stil. Gitaristen så ut som en glemt hipster fra 2015 med caps og stor skjegg, trommisen hadde på seg en sølv cowboyhatt og selve Kjell stilte opp i rød Adidas treningstøy med gule striper på skuldrene og en korpshatt. Det passet visuelt ikke sammen, men musikalsk solgte bandet.

Konserten begynte med Føle meg bedre fra hans nyeste EP Bølger og man merker med en gang at de allerfleste visste hva de kunne forvente av en Kapteinen konsert. De var få, men tekstsikker. I andre låten trakk han fram et munnspill og tok av seg den røde musikkkorpsjakken sin. Han ga seg ikke mye tid for å overtenke og reflektere, men satset på god stemning og klarte å holde det opp under hele konserten.Stavangerartisten spilte i en time med full innsats. Han brukte hele scenen og var ikke redd for å komme direkte i kontakt med fansene sine. Han tok energien til mengden imot og ga den tilbake i full sceneshow. I andre halvdelen kom han til MR. FANTASTIQUE og Når lykken snur - La la la, der han hentet en bekjent fra publikum opp på scenen. De danset og livet opp stemnigen som allerede var på sitt høyeste.

Etter klubbatmosfæren fra Når lykken snu - La la lar satt han seg ned for å synge den rolige balladen Superlim som ble til allsang. Etter det ropte noen ut «Dop på coop», en av kapteinens første forsøk å lage musikk i lag med Ung süß og VENNER3000. Han var synlig beæret over at noen har fulgt hele karrieren hans og påpekte hvor viktig det er å være connected med fansene. Det innledet en neste rolig låt som handler om hans pappa, bestemor og seg selv som han sa.

Kapteinen avsluttet konserten med Hjerta i Stavanger og stage dived i bar overkropp til en remix av Abstinenser.

Kapteinen spilte konsert i visuel form av en festival med rap, country og indiepop når du går ut fra bildene du fikk sett. Det blir et mysterium å forstå sammenhengen mellom bandnavnet og det visuelle utseendet hans. Er det et band eller tre individualister som lager musikk sammen? Uansett, det var en god live opplevelse av norsk pop med masse inntrykk.